Соломон Паси: Евросъюзът има абсолютно сбъркана позиция по отношение на миграцията

Евросъюзът има абсолютно сбъркана позиция по отношение на миграцията и без мащабен план ще е неспособен да се справи с притока на около милиард африканци през следващите 30 години. Това коментира пред БТВ бившият външен министър Соломон Паси.

Той подчерта, че разговори за Дъблинския регламент и за мигрантски квоти са безсмислени. Паси цитира позицията на Атлантическия клуб по казуса: да изнесем Европа към Африка, за да не внесем Африка в Европа. Той беше категоричен, че има достатъчно пари, за да може да се постави акцент върху миграцията от юг.

„ЕС трябва да окуражи своите компании да изнесат своите производства в Африка и тези технологични центрове да се превърнат в адаптационни центрове”, призова Соломон Паси. Така целта е в Европа да идват само тези, които отговарят на европейските изисквания и които са наясно, че отиват на място, което е с различна култура от тази, с която са свикнали.

„ЕК е огромна институция, ЕП е огромна институция, има пари, хора, ноу-хау, експертиза. Едно нещо липсва – липсват лидери и политическа воля”, категоричен беше той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България