Соломон Паси преброи руските шпиони

В посолството били 68

Големият въпрос е, че в България има руски шпиони. В посолството те са 68. Извън руското посолство са над 100 под пагон. А колко не са под пагон, не се знае. Има и американски шпиони. Те са акредитирани към ДАНС, към ГДБОП, към МВР. Това са партньорски служби, дошли да работят заедно с България. Това коментира Соломон Паси по повод шпионския скандал.

“Има руска шпионска мрежа, силно активирана при сделката с Ф-16. Депутатите, които поискаха оставката на Каракачанов, са на работа към руското разузнаване. Руският шпионаж се бори с този на Запада. Едната битка е с дезинформация и фалшиви новини”, обясни още той. Според Паси ръководител на руския шпионаж в България е руският посланик.

“Русофилията е платена в България, тя не е по любов. Има обективни данни за това коя държава кое геополитическо направление обича. Колко от нашите деца учат на Запад и колко в Русия? В Русия учат 418 деца, а на Запад над 12 000 студенти. За работа са издадени над 100 000 визи на български студенти. А кажете ми къде е тази русофилия у нас?”, коментира още той.

“Ако имаме дупе да се опълчим на руското разузнаване можеше да изгоним руски шпиони около аферата Скрипал. Трябваше да привикаме руския посланик и да го изритаме. Той може да бъде обявен за персона нон грата. И това е дипломатически ход, който имаме право да използваме”, заключи Паси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България