България и Йордания засилват сътрудничеството си в търговията, земеделието, образованието, отбраната и борбата с тероризма

Разследват водач на джип, прегазил пастирско куче

Ало измамници завлякоха баба със 700 лева и злато

Прокуратурата: Няма достатъчно данни за извършено престъпление от Атанас Семов

Откриха тяло на 24-годишна жена в столичен хотел Задържан е 37-годишен мъж

Зелената икономика донесе Нобел на Уилям Нордхаус Той е един от привържениците на идеята за облагане с данък на вредните емисии

Тролейбусни жици паднаха върху кола в Пловдив, няма пострадали

Православната църква почита Свети Данаил

Вежди Рашидов открива нова изложба Темата на експозицията е “Пейзажът в акварела и главата в скулптурата”

Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът се развива за около 2-3 часа

Русия използвала социални мрежи и медийни платформи за дезинформация по време на президентските избори в САЩ

Над 600 снегорина са чистили пътищата в страната през изминалата нощ

Кои са двата най-сигурни начина за постигане на целите в живота?

Нова година – нови изненади в Черно море Пентагонът праща кораб заради събитията около Керч, но искат много повече

Мигранти опитаха да нахлуят в театър във Франция, искали среща с вътрешния министър

Солта увеличава риска от преждевременна смърт

Специалисти от болницата „Бригам енд уиминс“ в Бостън заключиха, че консумацията на голямо количество сол увеличава риска от преждевременна смърт, съобщи Лента.

Продължителното изследване обхванало 2974 души на възраст между 30 и 54 години с прехипертония (незначително повишено артериално налягане). Количеството на консумираната от доброволците сол било установено чрез няколко метода, включително чрез анализ на проби от урината. Това позволило прецизно да се определи количеството на погълнатата от организма сол. Здравословното състояние на участниците било следено 24 години. За този период умрели 272-ма души.

Оказало се, че съществува пряка връзка между количеството на консумираната сол и риска от смърт. В диапазона между 1200 и 9000 милиграма сол дневно най-малката консумация е най-безопасна. При това учените констатирали, че в други проучвания, при които кривата на зависимостта приемала формата на буквата „J“, т.е. създава се впечатлението, че малките количества сол също повишават риска, са допуснати неточности.

Резултатите от изследването са качени на сайта MedicalXpress.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.