Министър Ангелкова отива в Созопол заради дигата на Централния плаж

Калфин: Най-лошото за един пенсионен модел е той да се променя често

Бивша адреналинка е новата „Мис България” Радинела Чушева е завършила журналистика

Близо 8000 лева бяха събрани от концерт за лечението на 20-годишния Димитър

Местят спирка „Хлебозавода“ заради строеж на трафопост

Започват археологически проучвания по трасето на магистрала „Европа“

Задържаха подпалвач, причинил щети за над 50 000 лева

Сняг на Витиня, Петрохан и Юндола

Здравето на 80% от децата по света под заплаха

Започва поетапно осветяване на пешеходните пътеки в Горна Оряховица С приоритет са тези пред училищата и на възлови кръстовища

Оксфордският речник обяви за дума на 2019 г. „climate emergency“

Крадци задигнаха 20 тона шоколад заедно с камиона

4Magic „В час по интелектуална собственост“: Авторските права са вселената на артиста! Проектът на БАМП и Министерство на културата срещна поп групата с възпитаници на училищата по изкуствата в Пловдив

Темида разпореди съдебно-графическа експертиза по делото за избор на кмет на Горна Оряховица Анализите ще изследват подписите в личния картон на избрания градоначалник

Започна третият етап от Акция „Зима“, следят за техническата изправност на автомобилите

Солта увеличава риска от преждевременна смърт

Специалисти от болницата „Бригам енд уиминс“ в Бостън заключиха, че консумацията на голямо количество сол увеличава риска от преждевременна смърт, съобщи Лента.

Продължителното изследване обхванало 2974 души на възраст между 30 и 54 години с прехипертония (незначително повишено артериално налягане). Количеството на консумираната от доброволците сол било установено чрез няколко метода, включително чрез анализ на проби от урината. Това позволило прецизно да се определи количеството на погълнатата от организма сол. Здравословното състояние на участниците било следено 24 години. За този период умрели 272-ма души.

Оказало се, че съществува пряка връзка между количеството на консумираната сол и риска от смърт. В диапазона между 1200 и 9000 милиграма сол дневно най-малката консумация е най-безопасна. При това учените констатирали, че в други проучвания, при които кривата на зависимостта приемала формата на буквата „J“, т.е. създава се впечатлението, че малките количества сол също повишават риска, са допуснати неточности.

Резултатите от изследването са качени на сайта MedicalXpress.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.