Соня Йончева създава музикален форум в България

Снимка: SY11 events

„Съкровени гласове“ ще събере в зала „България“ звезди от цял свят

Световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева ще организира музикален сезон, който ще събере известни изпълнители и музиканти в столичната зала „България“ през есента.

Новината Йончева съобщи в навечерието на 24 май, Денят на славянската писменост и култура.

„За мен 24 май е най-светлият български празник. От години обмислям да направя нещо по-трайно за моята родина, за публиката, с която съм свързана завинаги. Избрах празника на българската писменост и култура, за да обявя, че сезонът „Съкровени гласове“ ще има своето първо издание през сезон 2023/24 в зала „България“. През юни екипът на компанията ми ще обяви имената на артистите, които съм поканила“, каза Йончева.

Сезонът с музикални величия в зала „България“, организиран от българското сопрано, ще бъде сниман и отразен от телевизия „Медичи“, специализирана в програми с класическа музика и опера.

Очаква се световноизвестната певица също да се включи със свой рецитал във фестивала. Програмата все още не е уточнена.

„Съкровени гласове“ ще се провежда всяка година в България като организаторите не изключват възможността фестивалът да гостува и в други градове на страната. Отворени сме за партньорства с други градове. За нас е важно добрата музика да среща своята публика“, потвърдиха от SY11 events.

Компанията, създадена от Соня Йончева, има зад гърба си три успешни концерта в България.

В разгара на пандемията от COVID-19 Йончева подари на родния си град Пловдив концерт в Античния театър с оперен репертоар, а през 2021 г.

На 24 май Йончева ще излезе на сцената на миланската „Ла Скала“ заедно с тенора Йонас Кауфман в новата постановка на „Андре Шение“.

Работният график на българката е изключително динамичен. През юни Йончева ще дебютира в „Мадам Бътерфлай“ на Пучини във Виенската опера, а на 30 август ще бъде звездата в Оперна гала във Варна с Оркестъра на Варненската опера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица