Сопотчанин опита да изтегли с фалшиви документи 180 000 лева от сметката на грък

31-годишен мъж от Сопот опита да изтегли с подправени документи 180 000 лева от банковата сметка на гръцки гражданин. Това съобщиха от Окръжна прокуратура – Пловдив, която наблюдава досъдебното производство за опит за документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Извършителят е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления.

На 28 септември 2017 г. в Пловдив той се опитал да изтегли от банка с фалшиви документи 180 000 лева, собственост на гръцкия гражданин. За целта представил Заявка за теглене на суми в брой до “Райфайзен банк” ЕАД и Пълномощно от името на чужденеца. Престъплението се квалифицира като документната измама е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини- престъпление по чл.212, ал.5, вр. ал.1, вр. чл.18 ал.1 от НК,

Ден по-късно, в Сопот, 31-годишният мъж е хванат с наркотици: 0,314 гр. амфетамин и 0,456 гр. марихуана, които държал с цел продажба.

Понастоящем обвиняемият Д.В. е задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, взета днес от Окръжен съд – Пловдив по искане на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право