На 22 май 2019 да почерпят

„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Сори, Сорос!

Европейски избори са исторически шанс за съвземането на Европа след тежкия неолиберален удар, който понесе през последните 20 години

Нашата последователна политика е затваряне на втората щаб-квартира в Европейския парламент в Страсбург и спестяването на 200 милиона долара годишно

Като първия легитимно представен в Европа български консерватор и като председател на първата призната от Алианса на консерваторите българска партия смятам, че предстоящите Европейски избори са исторически шанс за съвземането на Европа след тежкия неолиберален удар, който понесе през последните 20 години. За съжаление ние българските консерватори и патриоти вървим по традиция обратно на световните тенденции. Вместо да се обединим всички консервативно-патриотични партии и да постигнем внушителна група евродепутати от България, ние отиваме разделени на предстоящите избори.

Като лидер на „Презареди България“ не мога да бъда упрекнат за това разделение, защото лично съдействах и лобирах за приемането на ВМРО и партия „Атака“ за пълноправни членове на нашето политическо семейство. Консерваторите в Европа се обединяват и се надявам евродепутатът, който нашето движение ще излъчи в лицето на Димитър Байрактаров, да участва пълноценно в тези процеси след 26 май.

Коя е общата платформа на българските консерватори, която може да роди нашето голямо обединение в проекта „Обединени български консерватори“ след като стихнат страстите от евроизборите?

На първо място това е демографската катастрофа. Нейното решение има само две стъпки: на първо място – увеличаване доходите на българските граждани и подобряване условията им на труд, на второ място- поощряването на ултраконсервативното българско семейство, в което водеща роля имат майката и бащата, създаването и възпитаването на деца, което върховна ценност. Християнският морал е основният канон за родителството и възпитаването на децата.

Образователният ценз е необходима мярка, както при получаването на социални помощи и майчинство от държавата, така и при правото да гласуваш. След като Конституцията подчертава задължителността на основното образование, активната изборна регистрация на гражданите, която изисква минимално основно образование, ще бъде необходимата бариера срещу пресичането на неграмотността.

Ангажиментът на нашия представител в Европейския парламент – Димитър Байрактаров е да продължи моята линия за подкрепа на пакета „Мобилност“ до пълното му приемане в следващия мандат. В предишния мандат на ЕП, аз бях единственият депутат от всички български такива, който защити българския национален интерес при приемането на пакета. Патриотизъм е да защитаваш правата на работещите трудови българи, а не на едрия бизнес. Ако европейските правила на труд и заплащане бъдат въведени в България, до голяма степен 3 милиона българи, които напуснаха пределите на нашата Родина, ще имат основание да се завърнат обратно.

За разлика от соросоидните кръгове и тяхната еманация – Кристалина Георгиева, които привиждаха афганистанските мигранти като решение на демографската и работна криза в България, ние консерваторите имаме друга позиция. С увеличаване на доходите и подобряване условията на труд, искаме да върнем българите обратно в Родината.

Неприемането на България в Шенген на този етап е добра новина, защото това ще ни даде възможност да затворим границите откъм изток и да не връщаме мигранти откъм запад. Голямата битка на консервативните сили ще бъде с визията на френския президент Еманюел Макрон, който желае повече Европа и повече бюрокрация в нейното управление.

Като част от АКРЕ „Презареди България“ иска още от 2014 реформи в ЕС, които да дадат повече власт на гражданите. Нашата визия е за засилване ролята на Европейския парламент, който е единственият пряко избран от европейските нации управляващ орган в Европа. Жан Клод Юнкер ще остане последният лидер на Европейската комисия, който не осъзнава факта, че европейските граждани искат да бъдат национално представяни, съобразно своите интереси, а не управлявани от анонимни бюрократи. Опитът на Юнкер да превърне ЕК в политически орган срещна съпротивата на всички консервативни правителства в Европа.

Дори Меркел осъзна, че поведението на Юнкер налива вода в мелницата на всички евроскептици, които посочват за основен враг на демокрацията черната кутия, наречена „Европейска комисия“.

За да бъдат отговорни към висотата на своите избиратели, всички пряко избрани европейски депутати трябва да имат възможност за контрол и законодателно влияние върху решенията на ЕС. Може би пирамидата трябва да се обърне и правото на вето за всяко едно решение да бъде делегирано на 2/3 от европейските представители в Брюксел.

С едно изречение мотото на тези европейски избори за нас, консерваторите от „Презареди България“ е: Повече доходи за работещите граждани в България и Европа и по- малко бюрокрация в Брюксел.

Нашата последователна политика е затваряне на втората щаб-квартира в Европейския парламент в Страсбург и спестяването на 200 милиона долара годишно, които биха могли да бъдат инвестирани в откриването на нови работни места.

В социално положение в момента Европейският съюз е разделен на две скорости. Няма как българите с по 100 евро пенсия и със средни заплати, 9 пъти по- ниски от тези в Дания и Люксембург да се чувстваме пълноценни европейци. На практика днес България е превърната в мозъчен донор на Европа и в пазар на стоките от Германия и Франция. Нашата визия е, че ако в следващия ЕП се конструира управленческо мнозинство от истински консерватори и патриоти, в което да влязат 2/3 от ЕНП, групата на АКРЕ и новият проект на Матео Салвини, Европа има шанс да проведе истински реформи, които да гарантират оцеляването на християнската цивилизация още в следващите 5 години.

Голям недостатък и мотив за обединението на консервативните сили в България би следвало да бъде нашият основен идеологически и социален противник. Картелът от медии и партии, финансиран от задкулисието и българската олигархия, обслужван от българския съд в лицето на Лозан Панов, този картел безнаказано дирижира политическите процеси през последните близо 20 години.

Соросоидните медии и парти в лицето на „Club Z“, „Mediapool“, „Капитал“, „Да, България“ и други производни има огромно влияние върху властовите ресурси в държавата. Маскирани като консерватори, тези псевдолиберални и проджендър движения изцяло обслужват интересите на бившата комунистическа партия, чиито наследници са ноторно извести олигарси като Огнян Донев, Иво Прокопиев и техните сателити, последователно защитават соросоидните цели и се опитват да подменят генетичния код на българското общество. За жалост срещат добър прием сред някои автентично десни избиратели и по този начин слагат бариера за развитието на консервативната идея в големите градове и в София.

Аз бях единственият евродепутат, който в лицето на премиера Борисов и Жан-Клон Юнкер повдигна в Страсбург в пълна зала темата за корупцията в България и пълната безнаказаност на олигарсите, участвали в разграбването на държавата, чрез разбойническата приватизация.

Ние, консерваторите от „Презареди България“ и от АКРЕ, сме против превръщането на Европа и Балканите в мигрантски преливник на Западна Европа. България е част от европейската цивилизация от самото начало. Няма да позволим подмяна на идеите на нашите деди християни с тези на другите цивилизации и религии от изток. Сори, Сорос!

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. „Презареди“ извиква асоциации с автомат Калашников АК-47, пълнител, единична и автоматична стрелба и спусък. Нова революция ли ще оглавява бареков?

  1. защо па да не оглави нова революция, която да изтрепи всичкия боклук от луканов та до боквите отрепки?!

  1. права е меркел, че афроараби са нужни да подобрят гена на им6ецили като теб.

 2. Тези афроараби трябва и теб да опънат, че да ти дойде акъла, защото хапчетата които пиеш не дават резултат!

 3. Хем не бил неолиберал хем членувал в Европа…
  Тоя деца ли лъже , за толкова глупави ли ги има хората ?
  Първата стъпка за да убедиш някой и да накараш основателно да вярва че не си соросоид неолиберал е да нямаш нищо общо с ЕС.

 4. Човек който гласува с За Истамбулската конвенция без да осмисли скритата цел на конвенсията , не трябва да е в Европейския парламент. С нея искат да затрият българското семейство.
  А може би иска ?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.