Сорос застава срещу Тръмп

Колаж: Ню Йорк Пост
Александър Сорос, син на милиардера Джордж Сорос и шеф на “Отворено общество” подкрепи Камала Харис за президент на САЩ.

“Отворено общество” иска Камала Харис за US президент

Байдън обвинявал Барак Обама за преврата

Изборите в САЩ се промениха

Милиардерът Джордж Сорос и синът му Алекс, който е председател на фондацията “Отворено общество”, подкрепят Камала Харис за президент, пише “Уолстрийт Джърнъл”.

Това стана след като в неделя президентът Джо Байдън заяви, че се оттегля от кампанията си за преизбиране и подкрепи вицепрезидентката си Харис в битката за Белия дом наесен.

“Време е всички да се обединим около Камала Харис и да победим Доналд Тръмп. Тя е най-добрият и най-квалифицираният кандидат, който имаме”, написа Алекс Сорос в социалната мрежа X. Негов говорител заяви пред вестника, че Сорос-старши също подкрепя Харис.

Милиардерът Илон Мъск коментира в мрежата, че благодари на Алекс Сорос, тъй като сега всички разбрали коя ще е “неговата следваща марионетка”. Елитите се отърваха от една марионетка, за да я заменят с друга. Страхуват се от Тръмп, защото не ги слуша, пише Мъск.

Собственикът на “Тесла” и “Спейс Екс” неведнъж е изразявал съмнения, че Байдън е човекът, който взима решенията в Белия дом - според Мъск държавата се ръководела от задкулисието.

Зад Харис застанаха също бившият президент Бил Клинтън и съпругата му Хилъри, бивш държавен секретар, изтъквайки, че втори мандат на Тръмп представлява “заплаха” за САЩ.

“За нас е чест да подкрепим вицепрезидентката Харис”, казва двойката, цитирана от ДПА.

Джо Байдън прекара последните няколко месеца в натрупване на близо 4000 делегати от Демократическата партия, като спечели първичните избори в щатите и териториите на САЩ.

Тези делегати обикновено биха гласували за него като официален кандидат за президент на партията на Националната конвенция на партията, която трябва да се проведе на 19-22 август.

Правилата обаче не ги обвързват или принуждават да го направят - на практика те могат да могат да прехвърлят гласа си към всеки друг потенциален кандидат, отбелязват анализатори.

Според “Ройтерс” решението на Байдън шокирало много от служителите в Белия дом, тъй като е направил изявлението си, докато се възстановява от ковид в дома си в Делауеър.

Лекувайки кашлица, 81-годишният Байдън прекара уикенда, притискан от демократите да напусне надпреварата. Той бил особено раздразнен от бившата председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която според съветници на Байдън организирала кампания за натиск, за да го накара да се оттегли, отбелязва агенцията. В същото време вестник “Ню Йорк Таймс” пише, че Байдън подозирал Барак Обама като “кукловод” на акцията срещу него.

Не бил годен за президент

Поискаха оставката на Джо Байдън

Демократите излъгали 14 млн. души

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майк Джонсън призова американския президент Джо Байдън “незабавно” да подаде оставка след решението му да се оттегли от предизборната надпревара, предаде “Ройтерс”.
“Ако Джо Байдън не е годен да се кандидатира за президент, той не е годен и за президентския пост. Трябва незабавно да подаде оставка. Датата 5 ноември е много далече”, заяви Джонсън.

Председателят на Камарата на представителите характеризира оттеглянето на Байдън като безпрецедентен момент в американската история. “Трябва да сме наясно за това, което се случи”, написа той в социалната мрежа Х.

“Демократическата партия зачеркна кандидата си от бюлетините малко повече от 100 дни преди изборите. Превръщайки в недействителни гласовете на повече от 14 милиона американци, избрали Байдън за техен кандидат. Самопровъзгласилата се “партия на демокрацията”, доказа точно обратното, написа Джонсън и нарече Камала Харис съавтор на “катастрофалните политически провали на правителството на Байдън”.

“Мошеникът Джо Байдън не беше годен да се кандидатира за президент и със сигурност не е годен за поста си - И никога не е бил!” - коментира от своя страна Доналд Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка