Сотир Цацаров: Бавария е основен чуждестранен партньор за осъществяване на реформата в съдебната система

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с главния прокурор на най-голямата германска федерална провинция Бавария г-н Рейнард Рьотле, който е на официално посещение в София по негова покана.

Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество в противодействието на организираната престъпност, корупцията и тероризма, съвместни разследвания по Евроджъст, обмяната на експертен опит, както и новата Европейска прокуратура.

На срещата присъстваха заместниците на главния прокурор – г-жа Ася Петрова и г-н Иван Гешев, както и завеждащият отдел „Международен“ във ВКП г-н Цветомир Йосифов, а от немска страна г-н Рьотле бе придружаван от старшите прокурори г-н Клаус Рухланд и г-н Йоахим Етенхофер.

Главният прокурор Сотир Цацаров подчерта, че Бавария е основен чуждестранен партньор на България за осъществяване на реформата в съдебната система още от 2005 г. Баварското министерство на правосъдието тогава стана партньор по две туининг програми на ЕС за подкрепа на прокуратурата на Република България, а ръководителят на проекта д-р Хелмут Палдер бе удостоен от президента с орден „Мадарски конник“ първа степен.

Сотир Цацаров благодари на главния прокурор на Бавария за оказваната експертна и консултантска помощ и изрази увереност, че добрите отношения между двете прокуратури ще продължат и в бъдеще като основа на ефективно противодействие на общите заплахи пред правовата държава. От своя страна г-н Рейнард Рьотле заяви, че двустранното сътрудничество е на отлично ниво.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. КАВО ЩЕ РЕФОРМИРАТЕ ИЗГОНВАТ ВСИЧКИ АГЕНТИ НА ДС В СЪДЕБНАТА СИТЕМА ВЪВЕЖДАТ ЗАКОНА ТАКЪВ КАКЪВТО Е В ГЕРМАНИЯ И СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ И СТИГА С ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЦЕНАРИИ ВЕЧЕ ПОЧТИ 30 ГОДИНИ ВИ ТЪРПИМ НОМЕРАТА. НО ЩЕ СЕ ПОЯВИ ПРАГА И ОНЕЗИ ЛАМПИ НА КОЙТО ЩЕ ВИСНАТ НЯКОЙ ЕЛЕМЕНТИ, БАБА ВАНГА ГО Е ПРЕДВИДИЛА НА ТАМ ЩЕ СЕ ВЪРВИ С ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА СВОЛАЧ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.