Дариткова: Подкрепихме БСП за 8 лева субсидия, защото патриотите казаха, че няма да гласуват бюджета

Служители на Апелативната прокуратура в Търново с грамоти за висок професионализъм Отличията бяха връчени тържествено пред целия колектив

Столична община създава ново направление за контрол и ред в строителството Бившият министър Кристиaн Кръстев ще е зам.-кмет по транспорта, съобщи Фандъкова

Парламентът одобри покупката на два кораба минни ловци за близо 2 млн. евро от Нидерландия

Йордан Цонев: Решението за партийната субсидия е незаконно

Бет Берс лекува депресията си с конна езда

Халил Летифов, ДПС: Решението за партийната субсидия от 8 лв. на глас е договорка между ГЕРБ и БСП

Задържаха румънец, издирван за множество измами у нас Чужденецът е арестуван след операция на габровската полиция

Туск: Брекзит е една от най-грандиозните грешки в историята на ЕС

Цвета Караянчева: Многобройните превъплъщения на Стоянка Мутафова я превърнаха в икона на българската сцена Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актрисата

Президентът Радев за Стоянка Мутафова: Тя остава златна епоха в българския театър и кино

Министър Банов: Напусна ни легенда! Почивай в мир!

Трима от обвинените за наркоразпространение в Елин Пелин остават в ареста

Никола от “Царското коляно” на Великия Крум Съседите край Вардар се опитват и него да присвоят

57-годишна жена загина при катастрофа край Ребърково

Сотир Цацаров в Брюксел: Тероризмът не е само бомби и гибел на невинни хора, а е в компютрите и социалните мрежи

Практикуващите съдии и прокурори по-трудно осъзнаваме, че проблемите с кибертероризма не са само теория, но и практика в ЕС. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на конференция в Брюксел на тема „Кибертероризъм – подготвен ли е Европейският съюз“.

„Искрено вярвам, че работата ни днес в тази зала е от особено значение, защото проблемите, които ще обсъдим, не са само теория – те са от особен означение за всички практикуващи магистрати. По-трудно и по-бавно практикуващите съдии и прокурори осъзнаваме, че тероризмът не е само бомби и гибел на невинни хора. По-трудно осъзнаваме, че тероризмът е в компютрите ни, в социалните ни мрежи, в информационните системи на държавните администрации в страните от целия Европейски съюз. Всъщност тероризмът на моменти е и в личните ни компютри“, каза още Цацаров.

Главният прокурор припомни, че на 17 април Европейската комисия обяви своя законодателна инициатива, която по думите му е от изключително важно значение –обявяването на проектите, касаещи Европейска заповед за събиране на електронни доказателства и Европейската заповед за запазване на доказателства. „Това са изключително силни инструменти, които ще дадат мощно и в същото време ефективно оръжие за противодействие на кибертероризма. За нас е много важно, че на практика отиваме далеч над възможностите, които Европейската заповед за разследване ни предоставя“, коментира Цацаров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ПО ОПАСЕН И КОГАТО ХОРА ВЪТРЕ В ИНСТИТУЦИЙТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ГЛУХИ И СЛЕПИ И НЕ ПИРЛАГАТ ЗАКОНА , СЪДИЙ, ДЪРЖАВНИ БАНДИТИ. ТЕЗИ СЪЩО СА ОПАСНИ А СЪЩО НАЗНАЧЕНИЯ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И КЪДЕ ЛИ НЕ С НАГЛАСЕНИ КОНКУРСИ ИЛИ БЕЗ ТАКИВА . ХОРА НЕ САМО НЕПОЗНВАЩИ ПРАВОТО НО И СЪЗДАВАЩИ СВОЕ БЕЗ ДА БЪДАТ ПРЕСЛЕДВАНИ. ТЕРОРИСТИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ СЕ ОБЯВЯВАТ И ВСИЧКИ НЕУДОБНИ НА ВЛАСТТА МАКАР И ДА СИ ТЪРСЯТ ЕДНО ЕЛЕМЕНТАРНО ПРАВО.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.