Сотир Цацаров: Започва общонационална проверява на всички пешеходни пътеки

Взехме решение да бъде проведе общонационална проверка на всички пешеходни пътеки. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в МВР във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки и възложените проверки за изправността им.

Цацаров поясни, че проверката се разпорежда от прокуратурата и се възлага на органите на МВР и МРРБ.

„Жертвите и пострадалите в катастрофи през последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Тя не може да ги мери. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент на една извадка, а е траур на семейство и загуба, без еквивалент. На практика няма населено място и няма дом, който да не е засегнат по един или друг начин от това, което медиите наричат „война по пътищата”, а тя е точно война. Недопустимо е ежедневно да продължават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, често пъти и деца”, аргументира се главният прокурор.

Той допълни, че проверката ще се проведе на територията на цялата страна и трябва да приключи до края на месец февруари 2018 г. Обект на проверката ще бъде съответствието на пътеките с нормативната база, а целта е да се провери дали отговарят на всички изискания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България