На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Малък самолет падна в река в Полша, пилотът е загинал (ВИДЕО)

Катастрофа затрудни движението на пътя Симитли-Банско

Кои са забравените малцинства на Балканите Представиха малкоизвестни факти, събрани от швейцарския журналист Цирил Щигер

Няма данни за пострадали българи при пожара на Халкидики

Инцидент при кацане на самолет със 175 души на борда в Русия

„Еуфория” с великолепната Валерия Голино Красавицата се пробва като режисьор

Сотир Цацаров се срещна с делегация от Бавария

Главният прокурор Сотир Цацаров прие баварска делегация, водена от ръководителя на Фондация „Ханс Зайдел“ г-н Богдан Мирчев. В състава на делегацията влизаха г-н Юрген Хайке, председател на Комисията за контрол на специалните служби към Баварския Ландтаг и член на подкомисията G 10, д-р Клаус Физингер, регионален директор на Фондация „Ханс Зайдел“ и д-р Хелмут Палдер, бивш ръководен министерски съветник в Баварското министерство на правосъдието. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

„Организираната престъпност придобива все по-международни мащаби, а лицето й става все по-грозно и по-опасно“, заяви г-н Юрген Хайке. Той посочи, че баварската страна желае задълбочаване на отношенията с българската прокуратура, за да може да се обменя своевременно опит в случаите, когато това е от взаимен интерес. Нашият стремеж е да се защитават интересите на гражданите, човешките им права и личните им данни, но извършителите на престъпления да носят наказателна отговорност за делата си, каза още г-н Хайке.

Необходима ни е вашата експертиза при разследване на корупционни дела и за противодействие на терористични заплахи, заяви главният прокурор г-н Цацаров. Той предложи баварски прокурори и полицейски служители да обменят опит с българските разследващи органи, като за целта се засили сътрудничеството между прокуратурите на България и Бавария.

Терористичните заплахи, организираната престъпност и корупционните престъпления са съвременното предизвикателство към силите на държавността, допълни г-н Цацаров. Според него, противодействието може да е ефективно, само ако е споделено като опит и като общи действия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.