Сотир Цацаров Цацаров погна „Топлофикация София“ (ОБЗОР)

Сотир Цацаров

Главният прокурор се самосезира след изказване на омбудсмана
Разследват дружеството за безстопанственост в особено големи размери

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на специализираното звено “Антикорупция” в Софийската градска прокуратура да започне незабавно проверка за безстопанственост в “Топлофикация София”. Това съобщиха от държавното обвинение.
Цацаров се е самосезирал след публикации в медиите, в които е разпространено изявление на омбудсмана на Република България Мая Манолова, че дружеството е дало около 3 млн. лева на адвокатски кантори. Това, според Манолова, е видно от бизнес плана за развитието на “Топлофикация София”, представен пред Столичния общински съвет миналата седмица.

“Изявлението на г-жа Манолова и данните, съдържащи се в него, сочат за евентуално извършено престъпление безстопанственост в особено големи размери”, посочва главният прокурор. Омбудсманът изнесе информацията при разглеждането в Административния съд-София на делото, което тя води срещу столичното парно. Манолова обжалва отказа на дружеството да предостави информация за дейността си по реда на Закона за достъп до обществена информация.

Тя настоява “Топлофикация София” да каже за какво са похарчени 15 млн. лева, събрани от юрисконсулски такси по дела срещу длъжници.

През 2015 г. само в Софийския районен съд “Топлофикация” е завела 21 766 дела, като е поискала минимум по 300 лв. юрисконсулско възнаграждение и след това по 350 лв. пред частни съдебни изпълнители, твърди омбудсманът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Когато топлата мафия се изгони тогава нещата ще започнат да се оправят. Защо нямаме инфо колко човека работят в топлото, колко директори + секретари, колко паразити са се разположили по топлата верига, какви бонуси взимат, какви авоари имат. Идва инфо, че те са едни от най-богатите паразити в България? Скоростно национализиране на топлото, изгонване на кърлежите по топлата верижка, намаляване на броя на директори, секретари, бонуси и др. подобни. За 2 мес от средата на ноември до средата на януари, Т до минус 20 платихме 340 лв, всичко вкл. – парно топла вода, студена вода, ток, такси – 78 кв м. разбира се не в България, а в страна, където топлото е държавно:)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.