Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на мъж, пребил и заплашвал със смърт приятелката си

Снимка: ПРБ/Архив

Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение и е задържала лице за отправена закана с убийство, придружена с нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие.

К. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК, за това, че:

-На 05.04.2019 г., в гр. София, ж.к. „Дружба“, се е заканил с убийство на В. (с която съжителствал на „семейни“ начала) с думите: „Прави си сметката, като ме гониш, че ако не сме заедно после, ще те убия и ще те лежа! Ще те преследвам и където те видя, те пребивам! Ще се напия, ще се нашмъркам и нали знаеш – мъртва си!“, като това заканване би могло да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването му.

На К. е повдигнато обвинение и за това, че на същото място и по същото време, чрез нанасяне на удари с юмруци в областта на тялото и главата, стискане на шията и нанасяне на удари с крак в областта на тялото, причинил на В. телесна повреда, изразяваща се в рана и отоци на лицето и главата, охлузвания и кръвонасядане по шията и крайниците, като това деяние е извършено в условията на домашно насилие. Описаното представлява престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на извършените деяния, дежурен прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 09.04.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право