Президентът Радев: България и Грузия трябва да използват стратегическото си положение на двата бряга на Черно море

София има дефицит на нови апартаменти

Извинение за фалшиви картини в галерия „Структура” Организаторите и собственикът на творбите били подведени

Животновъдите ще получат 26,3 млн. лева de minimis

Разследват опит за палеж на барака, ползвана за фитнес

МВнР: Няма данни да е имало българи на самолета, попаднал в силна турбуленция

Апелативният съд в Търново с позиция за намалена присъда за убийство в Бяла Апелативната прокуратура в старата столица внася протест за промененото наказание от 20 на 3 години затвор

Щрахе няма да става евродепутат Планира да се завърне в политиката

ББР създава уеб платформа за финансиране на проекти 11 банки за развитие ще си сътрудничат

Показаха новия европейски изтребител на авиошоуто в Бурже (ВИДЕО)

Дете издъхна по време на игра в Стражица 8-годишното момче е починало от задушаване, след като си глътнало езика

Вижте верните отгори от днешната матура по БЕЛ

Заев се отказа от предсрочни избори Но ще прави ремонт на правителството

Иран се закани да превиши разрешения лимит на запаси от обогатен уран

Президентът удостои посланика на Германия с орден „Стара планина“ първа степен

Софийският университет отбелязва 24 май с академично тържество

Снимка: Архив

С академично тържество в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ най-старото висше училище в България ще отбележи днес Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Това съобщи пресцентърът на СУ.

Празникът ще започне в 11.45 часа с приветствено слово на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Академично слово на тема „Животът на книгите“ ще произнесе директорът на Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ доц. Анна Ангелова.

На академичното тържество ще бъдат наградени победителите в Единайсетия национален литературен конкурс за стихотворение и разказ на Фондацията „Св. Климент Охридски“ за студенти с българско гражданство, обучаващи се у нас и в чужбина.

По традиция в деня на Светите братя Кирил и Методий ще бъде връчена и стипендия на Фондацията „Блага Димитрова“ за студент от Факултета по славянски филологии на Софийския университет.
Факултетът по славянски филологии на Софийския университет ще отличи автора на най-добрата научна книга в областта на литературознанието и най-добрия млад учен в същата област.

За трета поредна година Българското национално радио ще връчи награда на студент в специалността „Журналистика“, в профила „Радио“. Инициативата е в памет на проф. д-р Веселин Димитров и цели насърчаване на обучението по радиожурналистика.

По традиция по-рано Академичният съвет на Софийския университет ще участва в официалната церемония за отбелязване на празника, която ще започне в 11.00 часа при паметника на Светите братя Кирил и Методий. Академичният съвет на СУ ще се присъедини към празничното шествие в 10.50 часа от главния вход на Ректората.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.