Наградиха морски екипаж, спасявал мигранти

„Умни градове“ се срещат в Тел Авив Сред 500-те гости от цял свят бяха 12 кметове на български общини

На 26 сигнала за паднали клони и дървета са се отзовали екипите на „Аварийна помощ и превенция”

Мустафа Карадайъ от Барутин: Силни сме, когато сме обединени! Не допускайте да ни разделят отново!

Уес Мичъл потвърди подкрепата на САЩ за Кипър

Млади рокаджии показаха откъде изгрява слънцето Групата набира скорост с втори сингъл и видеоклип

Осъдиха словенски политик за сексистки забележки към журналистка

Британската полиция опитва да възстанови маршрута на колата на Скрипал

Александър Вучич: Най-големият проблем на Сърбия е, че няма деца

Задържаха трима тинейджъри за притежание на наркотици

Мария Захарова: В Русия не е разработван газ „Новичок“

Дъжд и студ от неделя

Албанската полиция разби банда, правила фалшиви паспорти за САЩ и Канада

Украйна депортира журналистка на руска телевизия

Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Софийски апелативен съд: Тома Белев нелегитимно управлява Асоциацията на парковете

За пореден в съда бе доказано, че Тома Белев е узурпирал Асоциацията на парковете в България.

Тричленен съдебен състав на Софийския апелативен съд е потвърдил, че Тома Белев нелегитимно управлява Асоциацията на парковете в България (АСП). Това е станало с решение на 01 март 2017 г., с което САС потвърждава решение на Софийския градски съд, който миналата година обяви за нелегитимно събранието на Асоциацията на парковете в България, проведено на 26 юли 2014 г.

Две съдебни инстанции приемат, че свикването на Общо събрание на Асоциацията на парковете в България не е свикано по надлежния ред, което се отразява на законосъобразността на взетите от него решения. На практика това прави и нелегитимно решението, с което на Тома Белев е възложено да представлява АПБ.

Решението на Апелативния съд не е окончателно, то подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. Асоциация на парковете в България е неправителствена организация, чиято цел е да обедини държавните природни и национални паркове. Под управлението на Тома Белев и след редица оспорвани пред съда решения на Общото събрание, членове на Асоциацията днес са и физически лица, като някои паркове напускат.

За 2015 година, организацията има приходи от 150 000 лева, спрямо 180 000 лева за предходната година. През 2015 година, Асоциация на парковете в България е получила дарение от 101 385 лева по проекта “За Балкана и хората”. Понастоящем Тома Белев е кандидат за народен представител.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Шпиц-команда еколози,
  башибозуци, как да се спасим от тях?
  Впили са се като кърлежи в екологичните грантове и пречат, рушат, мърсуват.

  Да дойде Желю хайдутин да ни отърве от тях.

 2. “Тома Белев нелегитимно управлява Асоциацията на парковете в България (АСП). ” Вземат му ръководството,шут в задника и чао!

 3. Може да е нелегитимен, но не вярвам на “Труд”, който се е доказал като яростен противник на еколозите у нас. Не че и сред тях няма използвачи и грантаджии, но не бива да изхвърляме бебето заедно с водата. Ако “бизнесът” се остави без контрол – жална ни майка! Погледнете връх Тодорка в Пирин когато се стопи снегът и тогава ще разберете за какво става дума!

 4. Томата Белев си е мошеник, това се знае. Нека се захванат и с другите му нелегитимни дейности и тези на жена му, защото там са големите далавери.

 5. Абе това не го ли дъвкаха миналата година? Не го ли разкараха тоя самозванец от там?

 6. В България няма ли закон? Ако има – какво е предвидено в закона за човек, който нелегитимно представлява национална асоциация и взима решения от нейно име? Наказанието не е ли лишаване от свобода за срок от 2 до 5 години за Тома Белев?!?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.