Апелативният съд в Търново насрочи дело срещу полицейски шеф разгласил държавна тайна Ваньо Димитров осъден на първа инстанция за чадър над наркогрупа

Статистиката: Загуба с 0:3 означава провал в първенството

Тръмп: Мексико ще плати пряко или непряко за стената по южната граница

Арнаудова: Над 500 лица не изтърпяват наказанията си „лишаване от свобода“ или „доживотен затвор“

Младежи биха автобусен шофьор заради забележка

Брижит Бардо окачестви като лицемерни твърденията на някои актриси за сексуални посегателства

Ангелкова пред National Geographic: България е с потенциал за СПА столица на Европа, европредседателството е шансът ни да я покажем

Украински моряци бедстват на кораб без храна и заплати

Рецидивист в домашен отпуск се гаври с пенсионерка

Национал на Нигерия в „Локо“ (Пд)

22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

Софийски апелативен съд: Тома Белев нелегитимно управлява Асоциацията на парковете

За пореден в съда бе доказано, че Тома Белев е узурпирал Асоциацията на парковете в България.

Тричленен съдебен състав на Софийския апелативен съд е потвърдил, че Тома Белев нелегитимно управлява Асоциацията на парковете в България (АСП). Това е станало с решение на 01 март 2017 г., с което САС потвърждава решение на Софийския градски съд, който миналата година обяви за нелегитимно събранието на Асоциацията на парковете в България, проведено на 26 юли 2014 г.

Две съдебни инстанции приемат, че свикването на Общо събрание на Асоциацията на парковете в България не е свикано по надлежния ред, което се отразява на законосъобразността на взетите от него решения. На практика това прави и нелегитимно решението, с което на Тома Белев е възложено да представлява АПБ.

Решението на Апелативния съд не е окончателно, то подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. Асоциация на парковете в България е неправителствена организация, чиято цел е да обедини държавните природни и национални паркове. Под управлението на Тома Белев и след редица оспорвани пред съда решения на Общото събрание, членове на Асоциацията днес са и физически лица, като някои паркове напускат.

За 2015 година, организацията има приходи от 150 000 лева, спрямо 180 000 лева за предходната година. През 2015 година, Асоциация на парковете в България е получила дарение от 101 385 лева по проекта “За Балкана и хората”. Понастоящем Тома Белев е кандидат за народен представител.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Шпиц-команда еколози,
  башибозуци, как да се спасим от тях?
  Впили са се като кърлежи в екологичните грантове и пречат, рушат, мърсуват.

  Да дойде Желю хайдутин да ни отърве от тях.

 2. „Тома Белев нелегитимно управлява Асоциацията на парковете в България (АСП). “ Вземат му ръководството,шут в задника и чао!

 3. Може да е нелегитимен, но не вярвам на „Труд“, който се е доказал като яростен противник на еколозите у нас. Не че и сред тях няма използвачи и грантаджии, но не бива да изхвърляме бебето заедно с водата. Ако „бизнесът“ се остави без контрол – жална ни майка! Погледнете връх Тодорка в Пирин когато се стопи снегът и тогава ще разберете за какво става дума!

 4. Томата Белев си е мошеник, това се знае. Нека се захванат и с другите му нелегитимни дейности и тези на жена му, защото там са големите далавери.

 5. Абе това не го ли дъвкаха миналата година? Не го ли разкараха тоя самозванец от там?

 6. В България няма ли закон? Ако има – какво е предвидено в закона за човек, който нелегитимно представлява национална асоциация и взима решения от нейно име? Наказанието не е ли лишаване от свобода за срок от 2 до 5 години за Тома Белев?!?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.