"Софиямед" oткрива нов корпус с операционни зали и вип крило

dscn5293Нов медицински корпус откри днес по случай 5-ия си рожден ден Университетска болница „Софиямед“. Той е на 6 етажа и е свързан с медицинския блок на бул. “Г.М.Димитров“ 16 чрез топла връзка на всички нива. Сградата е построена съобразно всички утвърдени инженерни и архитектурни стандарти и съчетава най-съвременните енергоефективни решения и модерен интериор съобразен с всички медицински изисквания.

dscn5289

В новия сектор „Г“, както и досега в останалата част от медицинския комплекс, ще се развива медицина от най-високо ниво, отговаряща на утвърдените световни медицински стандарти.

„Това е една от големите инвестиции в сектор здравеопазване за последните години у нас“, коментираха от ръководството на медицинския комплекс.

Новият сектор ще предложи възможност на пациентите да се лекуват и при най-луксозните условия, издадоха от болницата.

Това ще се случва в апартаментите, които са част от новоизградения ВИП сектор в новата сграда.

vip-2 vip-1

Сектор „Г“ на „Софиямед“ разполага с изцяло нов операционен блок, който се състои от 6 операционни зали, които са свързани с топла връзка с операционния блок в сектор В. Той е оборудван с апаратура от най-висок клас, а всяка операционна зала е проектирана със специални цветни стъклени стени. Така общо на територията на целия медицински комплекс операционните зали стават 24.

%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b0-2Новоизграденият корпус разполага общо със 140 болнични легла, разпределени в 5 болнични отделения - по детски болести, нов сектор по неонатология, ушно, носно, гърлени заболявания, гастроентерология, хирургия на ръка и реконструктивна хирургия, съдова хирургия. В новия сектор има разкрити лекарски кабинети, част от ДКЦ „Софиямед“, както и зали за обучение на студенти.

Преди 2 години „Софиямед“ получи университетски статут, което е доказателство за ролята на лечебното заведение и неговите специалисти за българското здравеопазване. Привлякохме водещи лекари в своите специалности, разполагаме с модерна апаратура за диагностика и лечение от световни производители. Това означава, че не само сме успели да създадем работеща структура, но и да докажем, че вече 5 години сме търсена и предпочитана болница, която е в услуга на здравето на хората. 5-ата ни годишнина е повод да благодаря на екипа на целия медицински комплекс за работата им през годините и да им пожелая, както и на нашите пациенти, много здраве и успехи“, коментира управителят на „Софиямед“ д-р Йордан Пелев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве