София Бобчева след спечелването на „Икар“ пред "Труд": Много исках да спечеля точно тази награда

Актрисата грабна приза в категорията „Поддържаща женска роля“

София Бобчева от „Скъпи наследници“ все още не може да си намери място от щастие, че на тазгодишната церемония по връчването на театралните награди „Икар“, тя грабна приза в категорията „Поддържаща женска роля“. Призът й беше връчен за нейната играта й в две постановки, поставени в Народния театър - за Зина в „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности (Чудаци)“; и за Медицинската сестра в „Танцът Делхи“. „Много съм щастлива, много исках да спечеля наградата точно за тези две роли. Доволна съм, че получавам признание, защото ролите са различни от обичайните ми комедийни образи“, разказва София пред "Труд". Най-емоционално обаче приел победата дългогодишният й любим, който много се разчувствал и побързал да й сподели колко е горд с нея.

Куп колеги нямали търпение да я поздравят за триумфа, сред които и тези от хитовия сериал „Скъпи наследници“. Димитър Баненкин й звъннал с думите: „Аз ти казах - честито“, а причината е, че именно той бил напълно уверен в успеха на Бобчева. Даяна Ханджиева, Лорина Камбурова и Рая Пеева също поздравили екранната Диди.

За Рая поводите за радост били два, тъй като с приз от вечерта си тръгна и любимият й Явор Бахаров, който беше отличен в категорията „поддържаща мъжка роля“. Сред големите победители на вечерта бяха още Радина Кърджилова и Захари Бахаров - съответно за главна женска и главна мъжка роля. За най-добър режисьор беше обявен Галин Стоев,  а представлението на Явор Гърдев - „Пияните“, за най-добър спектакъл. Появата на сцената на легендата Иван Иванов вдигна на крака цялата гилдия, а аплодисментите за него продължиха 15 минути. Той взе специалния приз за чест и достойнство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица