София Вергара: Американките искат да изглеждат еднакво 

Без червило се чувствам гола 

Като малка исках да стана зъболекар 

Всички си правят скулите като Мадона

Няма нужда да си слаба, за да си секси 

София Вергара е пищно и разкошно олицетворение на възхода на латино звездите в Холивуд. Тази сочна колумбийска дива проби в САЩ като модел, а после взе солидни позиции в киното и телевизията. Вергара има великолепно тяло и е световно разпознаваема с щедрия си бюст, за който твърди, че е напълно естествено дар на латино гените.

София получава първа слава с участието си като водеща на две ТВ шоу програми на латино гиганта Univision в края на 90-те години на XX век. Нейната ТВ кариера отваря пътя й към северноамериканската аудитория и тя получава роля през 2003 г. във филма Chasing Papi. След това участва в редица англоезични филма - два от които на Тайлър Пери, Meet the Browns (2008) и Madea Goes to Jail (2009).

Продължава кариерата си със заглавия като „Смърфовете” (2011), „Новогодишна нощ” (2011), „Весели крачета 2” (2011) и „The Three Stooges”(2012). Вергара участва в хитовия сериал на ABC - „Модерно семейство”. За играта си тя е номинирана за две награди „Златен глобус”, две „Еми” статуетки и три приза Screen Actors Guild Award за най-добра комедийна актриса.

- София, каква е разликата между Колумбия и Холивуд?
- В Холивуд цари тотална лудница. Жените изглеждат еднакво. Има някаква мания всички да си приличат. Всички си правят скулите като Мадона. Кого си мислят, че заблуждават. Интервенциите не ги правят млади. В крайна сметка заприличват на изроди. Аз стоя далече от тази култура. Хората говорят за гърдите ми, много любима тема са гърдите ми. И ако искате да знаете - те са напълно естествени. Винаги съм имала внушителен бюст. Изглеждам по този начин от 13-годишна. В професионален план имах малко проблеми с пренастройването, но се справих. Аз съм естествена блондинка, но русата коса не пасваше с акцента и пищните ми форми. На прослушванията за роли се чудеха къде да ме сложат, каква роля ще е за мен. В Холивуд си мислят, че всяка латино жена трябва да прилича на Салма Хайек. Русите коси не се вписват в тяхната представа за гореща дама от Мексико или Южна Америка. Пълно невежество, ако питате мен. И така аз реших, че ще е по-добре за кариерата ми ако си боядисам косата.

- Кога развихте страстта към киното и телевизията?
- Никога не съм искала да ставам актриса. Като малка исках да стана зъболекар. Но ето, че човек никога не знае какво ще му предложи съдбата. Изобщо не съм си планирала живота така. Но просто се случи. Все пак е вярно, че винаги дори на подсъзнателно ниво съм била привлечена от идеята да забавлявам хората, да бъда пред публика, независимо каква. Още като дете си спечелих репутацията на клоуна на класа в Католическото училище, което посещавах. Но дори за миг не съм се замисляла, че ще мога да си изкарвам прехраната от това.

- Как се озовахте в актьорския състав на култовия сериал „Модерно семейство”?
- Винаги ще съм благодарна на късмета, агентите си и подреждането на обстоятелствата, които ми позволиха да получа тази възможност. Не съм вярвала, че ще имам шанса да изиграя толкова перфектна роля като тази в „Модерно семейство”. Тази телевизионна поредица промени кариерата ми. И сега тв продуцентите се оглеждат за повече латино изпълнителки.

- Може ли да се говори за възход на латино актрисите в последните години?
Да. Има повече роли за тях. Но от друга страна стереотипите си остават. Но аз не се страхувам от културните стереотипи. Много от тях са в съзвучие с реалността и са по-скоро изразители на фактите. Не са измислица.

- Какви са те?
- Латино женито по принцип се чувстват по-комфортно в телата си и по-лесно и свободно изразяват своята сексуалност. Не е лъжа, че ние латино жените сме свръхсексуално. Не се страхуваме да покажем повече плът, да си поиграем с въображението на мъжете, да предизвикаме и провокираме публиката. В Южна Америка сякаш сме по на „Ти” с телесното, с древната си земна и животинска природа. В Северна Америка не е точно така.

- Какви други разлики има между двата континента?
- Специално в Латинска Америка от жените се очаква да бъдат пищни, атрактивни и сладострастни. Няма нужда да си слаб, за да си привлекателен. Извивките, плътта и мекотата на правилните места могат да превърнат женското тяло в най-желания обект на планетата. В любовта също действаме различно. Ако една латино жена се влюби в несигурен мъж, това е рецепта за катастрофа. Истински кошмар. Ние обичаме уверени мъже. Това важи и за жените. Уверените хора по принцип имат излъчване, което се предава на околните и ги прави привлекателни. Всеки иска да е до тях, с тях около тях и като тях. И още една важна разлика. Латино мъжете танцуват. Американските мъже не танцуват. Това си е голяма разлика и не може да се пренебрегне толкова лесно.

- За какви роли мечтаете?
- Все още ми липсва главна знакова роля в голям игрален филм. Наистина си мечтая за подобна възможност. Но не се оплаквам. Аз съм безстрашна. Дори когато ми се случват ужасни неща, аз просто продължавам напред.

- Любимите ви неща?
- Хубавата храна. Обсебена съм от качественото хапване, което също е типично за хората от латинския свят. Обожавам и бижутата - пръстени, обеци, гривни, колиета, всякакви украшения. А без червило се чувствам гола.

- Какво мислите за медийните материали и класации, които Ви описват като секс-символ и поставят акцент върху тялото ви?
- Би било неблагодарно от моя страна ако съм недоволна или критична към подобно нещо. Да ме възприемат за секси и атрактивна е прекрасно. Външният вид ми отвори много врати в живота.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта