Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

София Владимирова: Регулацията в медиите трябва да отстъпва на саморегулацията

Нормално е защитата на децата в медиите да е най-строга, но в останалите области регулацията трябва да отстъпва на саморегулацията, защото това показва зрялост на обществото и на медиите. Това коментира пред БТВ новият председател на Съвета за електронни медии София Владимирова.

Тя посочи, че именно при нарушаването на правата на малолетни и непълнолетни Законът за радиото и телевизията предвижда най-тежките глоби – от 15 до 30 000 лв.

Владимирова коментира, че телевизиите и радиата може да се чувстват обект на свръхрегулация (в момента няма аналогични закони и контролни органи за печатните и онлайн медиите-б.р.), но същевременно те остават пространство, доста по-свободно от фалшиви новини. „Доверието към традиционните медии е високо”, отбеляза шефът на СЕМ, като според нея хората си дават сметка, че манипулациите по-трудно си пробиват път в ефира.

По думите й мониторингът на съвета е показал, че по време на предизборната кампания почти няма случаи на използване на езика на омразата, „което не може да се каже за онлайн медиите”.

По отношение на работата си начело на регулатора, Владимирова посочи три основни приоритета – запазването на обществения интерес, затвърждаване на позицията на СЕМ като „предвидим и ясен партньор” на медиите и ефективни отношения с останалите държавни органи.

„Имам впечатлението, че хората вярват, че СЕМ ще им обърне необходимото внимание”, коментира Владимирова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.