68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Светия Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Свищовлия счупи скулата на съседа си при побой

Затвориха тунела под връх Монблан заради навалял сняг

В Благоевград официално обявиха грипна епидемия, Петрич на прага

Откриха труп на мъж до заведение в Кърджали 12-годишно момче подало сигнала

Премиерът милиардер на Чехия при Борисов (снимки)

Спипаха крадци на 3050 лева от лека кола

Карлес Пучдемон пристигна в Копенхаген

София – домакин на световен форум на тема медии и тероризъм Вицепремиерът Красимир Каракачанов с приветствие към участие. В работа на конференцията ще се включи и главният прокурор Сотир Цацаров

12-ата конференция "Тероризмът и електронните медии" се проведе миналия октомври в Белград.

Събитието е организирано от Международната академия за телевизия и радио

Утре в София идват експерти от над 20 държави, официални представители на редица страни и международни организации за участие в конференцията “Тероризмът и електронните медии”.

Неин организатор е базираната в Москва Международна академия за телевизия и радио, като целта на форума е да се привлече вниманието на световното медийно общество, както и на държавни институции и неправителствени организации към проблемите за противодействие на тероризма чрез електронните медии.

Приветствие към конференцията се очаква да отправи вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, а форумът ще бъде открит от Леонид Млечин – шеф на Международната академия за телевизия и радио и от зам.-директора на Федералната агенция за печат и масови комуникации Владимир Козлов.

За участие в конференцията в София пристигат Стипе Месич – бивш президент на Хърватия, Дорит Голендер – посланик на Израел в Русия в периода 2010-2015 г. и вицепрезидент на фондация „Генезис“, делегация на сръбския парламент начело с Веролюб Арсич – зам.-председател на Скупщината, Галина Сидорова – съучредител на Дружеството на разследващите журналисти, Юрий Кобаладзе – зам.-декан на факултета за международна журналистика на Московския държавен институт за международни отношения, представители на външните министерства на Русия, Китай, Иран и Сърбия.

В работата на форума ще се включат главният прокурор Сотир Цацаров, депутатите Елена Йончева и Тома Томов, Румен Петков – председател на асамблеята на Международния институт за сигурност и сътрудничество, представители на неправителствени и журналистически организации.

Конференцията „Тероризмът и електронните медии“ се провежда за 13-а поредна година, всеки път в различна страна. Форумът в София бележи значително увеличение на състава на участниците, което позволява да бъдат обсъдени повече теми и придава на събитието световен мащаб. Очаква се в работата на конференцията да вземат участие и над 80 журналисти и експерти от 20 страни, както и ръководители и представители на международни организации като ОДКБ (Организацията на договора за колективна сигурност), ООН, ОССЕ, ЮНЕСКО.

Сред обсъжданите теми ще са: ролята на медиите при информиране за терористични атаки в Европа, Близкия изток и Сирия; предупрежденията за тероризъм в информационното пространство – доброволни „правила за поведение“ на електронните медии; гражданското общество и електронните медии – как да противодействат на героизирането на терора и терористите; кибертероризмът и информационните войни – нова мащабна заплаха за националната и международна сигурност и др.

Програмата на конференцията предвижда пленарни заседания и кръгли маси, тв програми, репортажи, филми и интернет ресурси на антитерористична тематика, дискусии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.