Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

София е домакин на най-значимото събитие за технологии Еврокомисарят Мария Габриел: Градът утвърждава позицията си като цифрова столица на стария континент

Еврокомисар Мария Габриел, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на фондация Webit - Пламен Русев обясниха какво предстои на Дигиталната седмица на иновациите, която ще се проведе в София от 25 до 29 юни 2018 г.

София ще е домакин на най-значимото в Европа за 2018 събитие за технологии, иновации и политики, свързани с дигитализацията. Става дума за Европейската седмица на цифровизацията и иновациите, която ще се проведе в столицата от 25 – 29 юни догодина. Основните събития, които са предвидени, са Европейската дигитална асамблея и фестивалът “Уебит”. Очакват се над 1500 гости от политическия елит на Европа, и 5000 души от целия глобален бизнес. Асамблеята се организира от Европейската Комисия и е годишната среща на най-високо ниво на ЕС относно политики в дигиталната сфера. Тя ще даде възможност на ангажираните в IT сектора и в цифровата икономика да очертаят икономическите перспективи, които са предоставени на цифровия пазар. Ще бъдат обсъдени теми като “Цифрови промени и знания”, киберсигурност и цифровото бъдеще на Европа. Това разясниха по време на пресконференция еврокомисарят Мария Габриел и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът съобщи, че София е в топ 3 на европейските градове по стартиращи компании в IT сектора. Делът на IT сектора на информационните технологии в столичната икономика се увеличава от 3,8% през 2011 г. на 5,7% през 2015 г. Градоначалникът посочи, че в средното образование в София се обучават 1000 ученици в 24 училища със специален профил “Информационни технологии”

София се превърна в цифровата столица на Европа и утвърждава тази своя позиция, смята комисар Мария Габриел. Тя съобщи, че България е първа в Европа по брой жени работещи в IT сектора. У нас те са 27% при 16% средно за ЕС. Габриел посочи, че след 2020 г. 90% от работните места ще изискват цифрови умения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете