София запазва титлата „спортна столица“

София ще запази титлатаЕвропейска столица на спортаи след 2018-а, реши Асоциация на европейските градове и столици на спорта (ACES EUROPE). В рамките на кампанията, която започна преди 4 години, бяха организирани над 500 събития, изградени множество спортни съоръжения, а участниците, зрителите и гостите на състезанията са над 1,2 милиона.

В този проект Столична община съзря потенциал и стимул за развитието на спорта за всички и спортната инфраструктуразаяви кметът Йорданка Фандъкова. - Инициативата увлече мнозина и тя бе развита като възможности за активен и здравословен начин на живот за повече хора. А всички спортни събития и обекти да бъдат в полза на столичани и гостите на София.“

Фандъкова бе избрана за Почетен президент на ACES EUROPE за 2019-а, което е прецедент в практиката на организацията.

Продължението на инициативата през 2019-а ще се концентрира върху спорта за подрастващи. Приоритет е организирането на Ученически игри по 8 вида спорт с участието на 12 000 ученици от над 200 училища. Вече е стартирала програма за проектиране и строеж на 6 малки многофункционални спортни зали в училища, които да функционират и като квартални спортни центрове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт