София изпревари Виена по поскъпване на имотите

Канадският град Халифакс е на първо място по поскъпване на имотите за година.

Халифакс е №1 с 30,8%

Имотите в София поскъпват по-бързо от тези във Виена, Мюнхен и Женева, показват данни на международна консултантска компания на пазара на имоти. За година цените на жилищата в София са нараснали с 11,9%. С това столицата ни изпреварва не само Виена, която е един от най-добрите градове за живот в света, но и градове като Хамбург и Берлин.

Общо в 57 от изследваните 150 града по света има ръст на цените на жилищата с повече от 10%. Канадският град Халифакс е начело на класацията с повишение на цените от 30,8%. След него са Измир (Турция) и Сеул (Южна Корея) където има ръст от 30 на сто.

Американският град Финикс и руската столицата Москва допълват топ 5, като за година поскъпването на имотите в тях е съответно с 29% и 28%. На следващите места са канадският Хамилтън и Сан Диего (САЩ), съответно на шеста и седма позиция, следвани от Санкт Петербург, най-големият град в Турция - Истанбул, и канадската столица Отава. При всички тях, както и в турската столица Анкара и щатския Сиатъл ръстът на цените е над 25%.

Общо в 19 от градовете по света жилищата са повишили стойността си с над 20%, докато в цели 39 от тях повишението надхвърля 15 на сто.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти