София – крепостта на „лъвовете“

Националният отбор на България превърна стадион „Васил Левски“ в непревземаема крепост. „Лъвовете“ на Петър Хубчев вече имат своето голямо оръжие – домакинските мачове. В неделя вечер „трикольорите“ затвърдиха тази тенденция, сразявайки Норвегия с 1:0 в София. Така те прекъснаха черната серия от три последователни поражения от този съперник, а победата изкачи тима ни на първо място в група 3 от Лигата на нациите.

През последните две години тимът на Хубчев успя да превърне мачовете в столицата в кошмар за всеки гостуващ отбор. Забелязва се и тенденцията съперниците на „лъвовете“ трудно да бележат в София. Под негово ръководство „трикольорите“ сразиха Беларус (1:0), Холандия (2:0) и Швеция (3:2). Срещу скандинавците дори прекъснаха черната серия от 50 години без успех. По време на целия квалификационен цикъл за Мондиал 2018 националите загубиха у дома единствено от бъдещия световен шампион Франция с минималното 0:1.

Другото поражение у нас в ерата „Хубчев“ бе от Босна и Херцеговина (0:1) през пролетта, но приятелският мач се игра в Разград.

Сега пред тима предстои нов домакински двубой. През октомври „лъвовете“ приемат Кипър, а евентуална победа допълнително ще ни утвърди на върха. Но този път на ход са и феновете. В голяма част от предходните срещи те оставиха полупразен „Васил Левски“, предвид незадоволителните резултати през годините. Но сега България заслужава подкрепа. Не защото играе фантастичен футбол, а защото е олицетворение на думата отбор в пълния му смисъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ