„Галъп интернешънъл“: За 81% от българите националните интереси са преди международните отношения В Топ 10 сме по националистически настроения, показва глобално проучване

Вижте СНИМКИ и ВИДЕО от сватбата на Софи Маринова

Акция на прокуратурата в полицията в Благоевград

Стартира кандидатстудентската кампания на Академията на МВР

Гърция отбелязва националния си празник, 1600 полицаи пазят парада

Убитата млада жена в Стара Загора е намерена със забит във врата нож За 72 часа е задържан 28-годишен мъж, който е живеел с жертвата на съпружески начала

Владо Каролев стана дядо

Новият ултрамодерен стадион на „Тотнъм“ най-после отвори врати

Премиерът Борисов: Турция е важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма

Патриарх Неофит: Каквото е необходимо, ще направим, за да бъде радостта на нашите братя от Македония пълна

Американските авиолинии удължават отмяната на полетите на Боинг 737 Макс

Самолет Боинг 787 кацна извънредно в Каледония заради дим в кабината

Пиян ударил полицай, пратен да потуши семеен скандал Униформеният е получил разкъсно-контузни рани на лявата ноздра и устна

Два дни безплатни прегледи за атопичен дерматит във ВМА

Административната прокуратура възложи проверка на мобилното приложение за превоз „Максим“

София обновява училища и детски градини 26 обекта ще бъдат модернизирани, разширяват Френската гимназия

Обновяват театър „София“, Западния парк и парка „Заимов“

С около 63 милиона лева ще бъдат модернизирани училища и детски градини в София. Става дума за общо 26 обекта, които трябва да бъдат завършени до юни 2019 г. Те са част от проектите по Инвестиционната програма на Столична община по европрогамата “Региони в растеж”.

“СО защити 240 милиона лева безвъзмездно финансиране от Брюксел”, каза заместник-кметът с ресор Инвестиции и строителство” Ирина Савина пред журналисти във връзка с големите проекти на местната управа до 2020 година.

05_1_192760“В образователната инфраструктура ще реализират проекти, свързани с модернизация на училища и детски градини”, каза Савина. Тя уточни, че от 26-те набелязани за ремонт обекта, 23 училища и детски градини ще бъдат цялостно модернизирани. 43-то ОУ в “Илинден” ще бъде преустроено, като сградата към бившето Военно окръжие ще бъде с променен облик.

“Ще бъдат разширени още Френската гимназия в столицата и една детска градина в район “Илинден””, уточни Савина. Освен в “Илинден”, районите, в които ще се извършват ремонти, са, “Красна поляна” , “Надежда”, “Връбница” и централната градска част.

Заместник-кметът поясни, че проектите в областта на културната инфраструктура са свързани с театър “София” и културният институт “Лиляна Димитрова”.

“Очаква се работите да започнат евентуално през следващата година., тъй като в момента се уточнява схемата, по която ще се финансират”, коментира Савина.

Тя поясни, че има предвидени средства за модернизация на социални домове. При проектите за подобряване на градската среда е предвидена модернизация на централната градска част. Ще се обновяват и Западният парк и паркът “Заимов”.

 

Проучване

400 млн. лв. ще искаме за канализация

05-10По ОП “Околна среда” 2014 -2020 г. Столична община е защитила проекти, свързани с изграждане на канализация, заместник-кметът на София по направление “Инвестиции и строителство” Ирина Савина. В момента се изпълнява проект за изготвяне на регионално прединвестиционно проучване. Той трябва да е готов до края на 2019 г. и на базата на него София ще може да кандидатства за 400 млн. лв. европейско финансиране за изграждане на канализация в териториите, които консултантът ще предложи, съобщи още Ирина Савина.

 

Очакван старт до края на годината на рехабилитацията на бул. „Цар Борис III“

Метрото гълта 500 млн. евро

Ще се действа и по ул. „Каменоделска“

Зам.-кметът на София Евгени Крусев.
Зам.-кметът на София Евгени Крусев.

Европроекти за около 1 млрд. евро е защитила Столичната община до 2020 г., съобщи заместник-кметоа на София по “Транспорт и транспортни комуникации” Евгени Крусев. Той обясни, че най-големият проект е за изграждането на метрото – на стойност 500 млн. евро. В момента се произвеждат новите метровлакове и се изграждат 12 станции.

Паралелно се работи по проекта за интегриран градски транспорт, фаза II. В рамките на неговото изпълнение ще бъдат доставени 13 нови трамвая, ще бъде ремонтирана ул. “Каменоделска”.

Крусев съобщи, че ще бъде извършена и цялостна реконструкция на бул. “Цар Борис Трети” и ул. “Граф Игнатиев”. Ремонтът на бул. “Цар Борис III” включва цялостна рехабилитация на трамвайната линия от трамвайно ухо “Княжево” до Съдебната палата. Ще бъдат изградени нов релсов път, трамвайни перони, контактна мрежа, техническа инфраструктура.

Вече са подадени оферти от потенциални участници, техническа комисия работи по тяхното оценяване. Очакваме да бъде сключен договор с изпълнител до края на годината и, ако е възможно, да започнем първия етап от строителството. Ако метеорологичните условия не го позволяват, ремонтът ще започне догодина, добави Крусев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Ужас! Сега Велемир и комент плюс някой и друг ник с които пишат ще трябва да се потят и мислят колко е лошо това и как е против руско-сирийските ценности да се оправят училища и пр.

    1. Не бе олихофрен, просто ще припомня колегата ти – импотентната фифилота димитрова. Или другия седерастки боклук – водният архитект янчулев. Все седерастко демократични величия.

  2. Мале,мале…Колко пара има за „усвояване“ в нечии джобове.Голямо крадене ще падне.ГЕРБ надминаха учителите си от БКП.

  3. Ало, шопите, спрете се бе ! България не е само София! При тези проекти няма ли и процент самофинансиране. На Б.Б. не му овря главата да не разпределя парите от данаците ни, като кмет на Столицата, а като премиер и на Провинцията.

    1. има и съфинансиране. много вероятно и заеми. затова статията трябва да бъде по-подробна.

  4. Община Подуене да си почисти градинките от боклуци и леки автомобили от провинцията!!!Само на 300 метра от общината/зад поликлиниката/ има цял автопарк от изпочупени автомобили!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.