София получи знамето на спортна столица

София получи знамето на спортна столица на Европа за 2018 г. на специална церемония в НДК. Лично президентът на „ACES EUROPE“ Джан Франческо Лупатели връчи флага в ръцете на Елен Герджиков, председател на „София - Европейска столица на спорта 2018“ и на Столичния общински съвет. На сцената излязоха и 8 легенди на родния спорт – Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Стефка Костадинова, Ваня Гешева, Екатерина Дафовска, Мария Гроздева, Евгения Раданова и Румяна Нейкова. Водеща пък бе бронзовата медалистка от Рио 2016 с ансамбъла по художествена гимнастика Християна Тодорова.

Зрелищен спектакъл отбеляза началото на кампанията, както и 75-ата годишнина на Националната спортна академия „Васил Левски“. Ден преди това огромен интерес предизвика конференцията „Спортът за всички в големите градове“, на която бе и презентацията на проекта.

„Горда съм от факта, че София се нареди до градове като Милано, Мадрид, Прага и съм убедена, че тя ще бъде достойна Европейска столица на спорта – заяви заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева. – Убедена съм, тези прояви ще помогнат интересът на новото поколение млади софиянци към практикуването на даден вид спорт да бъде повишен.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт