София се включва в инициативата Европейска седмица на градската мобилност

От 16 до 22 септември 2017 г. София се включва в инициативата Европейска седмица на градската мобилност, която минава под официалното лого „Заедно стигаме по-далеч“. По този повод, Център за градска мобилност – ЕАД (ЦГМ) организира три събития на 18 септември, съобщиха от пресцентъра на ЦГМ.

От 10.30 до 12.00 ч. локалното платно на бул. „Мария Луиза“ – срещу сградата на ЦГМ ще се превърне в „платно“ за рисуване с тебешир на малките художници от 48-о основно училище „Йосиф Ковачев“ – София. Те ще се включат в инициативата „Изрисувай платното“: „Как си виждам транспорта на бъдещето като стана голям/а“.

За участието си в инициативата всеки малък художник ще получи Сертификат и специални подаръци от нашите партньори „100 грама сладки“ и изворната вода „Балдаран“.

Отворени врати на всеки кръгъл час от 11.00 до 16.00 ч. ще посрещат желаещите да надникнат в контролната диспечерска зала на ЦГМ на бул. „Тодор Александров“ 42. Там ще могат да научат детайли от отговорната работа на диспечерите, както и да наблюдават функциите на системата за контрол на обществения транспорт в зала с виртуално табло. То отразява движението на превозните средства в големия град в реално време.

Ретро-трамваят вече има много приятели и почитатели сред децата и възрастните.

На 18 септември той отново пътува на всеки кръгъл час от 11.00 до 15.00 ч. от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“. И е готов да предостави територия за поредната изява на кампанията на ЦГМ „Пътувай и чети! Размени книга с непознат в ретро-трамвая!“. Всеки любител на книгата ще може да вземе своя и да я размени в обичания от всички ретро-трамвай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България