Животновъдите получиха още близо 112 млн. лв. за Кампания 2018 г.

Шест столични квартала останаха без ток заради умишлен палеж в колектор

Почина една от жените, намушкана от 24-годишен мъж в столичния квартал „Христо Ботев“

Зетят на Тръмп Джаред Къшнър спряган за шеф на кабинета му

Конфискация на имущество ще има и при прекратено наказателно дело

Джей Ло с огромна розова рокля на премиерата на филма „Втори шанс“

Парламентът създаде Временна комисия за проучване на информацията за подкупна схема с български паспорти

„Пътна полиция“ проверява шофьорите първо за алкохол и наркотици по празниците

Гърция отпуска парични помощи за Коледа, много българи сред одобрените

Доц. Димитър Димитров: От машинното гласуване ще спечели само този, които доставя машините

Легендата на футбола Лоренцо Санс дойде на гости на кмета на Симитли Апостол Апостолов

Руската шпионка Мария Бутина се призна за виновна за заговор срещу САЩ

Доналд Тръмп: Заради Парижкото споразумение Франция гори

Какво яде армията? Прав е Красимир Каракачанов: Боецът трябва да се храни с качествени и свежи продукти от местни производители, а не с боклуци, доставени от прекупвачи

Защо животът е като кварталите в София?

София събра представители на бизнеса и университети от ЕС Страната ни домакин е домакин на десетия европейски форум

Представители на висшето образование, бизнеса, местната и регионална власт от България и ЕС събра тазгодишното десето издание на форума „Университети -бизнес“, който се провежда в София днес и утре. Събитието в НДК е в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС и се организира от Европейската комисия в партньорство с Министерство на образованието, Българска Стопанска Камара и Съветa на ректорите. Основната му цел е обмяна на опит и споделяне на добри практики.

Едно от големите предизвикателства, пред които са изправени някои държави в Европа, включително и България е, че много образовани млади хора излизат от университета и заминават в чужбина, където да работят при по-добри условия, което е нежелателно“, посочи генералният директор на ГД „Образование, Спорт, Младеж и Култура“ в ЕК Йенс Ниманд Кристенсен на откриването на форума.

„Изисква се ново знание, нов достъп до компетенции, нов организационен и лидерски капацитет и в образователната система, и в икономиката. Придобитото образование и квалификации няма да важат за цял живот, а ще бъдат въведение и подготовка за прехода към учене през целия живот“, заяви зам.- председателят на БСК Маргарита Попова. Според нея, липсата на ключови компетенции у работната сила е и ще бъде една от основните пречки за устойчив икономически растеж, затова работодателите трябва да гледат по нов начин на инвестициите в образованието на работната сила.

Зам.-министърът на образованието Петър Николов пък подчерта, че е важно да признаем ролята на университетите за модернизиране на регионите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.