Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Тестват системата за електронни винетки в продължение на три дни

Калоян Паргов: Темата за дължимите обезщетения на тракийските българи продължава да е актуална

София с 640 млн. лв. приходи

Предстои Столичният общински съвет да обсъди отчета за касовото изпълнение на бюджета на София за 2017 г.

194 млн. лв. са събрали столичани от такса смет

За 2017 г. Столичната община е с 640,2 млн. лв. собствени приходи, съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов. Отчетът за касовото изпълнение на бюджета на София за 2017 г. ще бъде обсъден на следващото заседание на Столичния общински съвет. “Общото изпълнение на бюджета на СО е в размер на 1,054 млрд. лв.
Собствените приходи са изпълнени на 100% и са в размер на 640,2 млн. лв. или с 32,2 млн. лв. повече, отколкото през предходната 2016 г”, съобщи Барбалов.
От данъка върху превозните средства през миналата година в хазната на СО са постъпили 84,5 млн. лв., което е 101,9% от заложения план. 102 млн. лв. са приходите от данък сгради, а от облагането на сделките с имоти са постъпили 111,2 млн. лв. или 106,5% от планираното.

Неданъчните приходи за миналата година са 332,9 млн. лв., което е с 8,6 млн. лв. повече от тези през 2016 г. Най-голям дял от тях имат общинските такси, чието изпълнение е 246,9 млн. лв. при план 241 млн. лв. В това число влиза и такса битови отпадъци, от която постъпленията са 194,4 млн. лв.

От средствата, предвидени за Капиталовата програма на общината, до края на 2017 г. са изпълнени и разплатени строително-монтажни работи, основни ремонти, проектиране и доставка на машини, съоръжения и оборудване за общо 268,6 млн. лв. През годината бяха завършени обекти от образователната, пътната, социалната и инженерната инфраструктура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.