На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

София увеличава бюджета с 60 милиона лева, данъците не се вдигат

Снимка: Архив

Столичната община ще инвестира 149 млн. лв. за закупуване на нови превозни средства и за развитие на транспортната инфраструктура на града. 54 милиона от сумата са за основни ремонти, изграждане и реконструкции на улици и булеварди. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова при представянето на бюджета на Столичната община за 2017 г.

Бюджетът на София е не само разчет на приходи и разходи, а избор на финансова политика, зад която стоят много ясни приоритети и цели за развитието и промяната на града за постигане на визията, която сме поели като ангажимент към гражданите. Това е развитието на София като зелен и иновативен град, Йорданка Фандъкова.

С промените, направени в комисиите към СОС, проектобюджетът на София за тази година възлиза на 1,328 милиарда лева, което е с над 60 млн. лв. повече от бюджета за 2016 г. Капиталовата програма също се увеличава с 34 млн. лв. и става 435 млн. лв. Налице е увеличение на финансирането по оперативните програми /275 млн. лв./, което е значителен ръст спрямо миналогодишните 195 млн. лв.

36,3 млн.лв. са предвидени за поддръжка и ремонт на квартални улици, като тези средства са с 1,9 млн.лв. повече от средствата за 2016 г. Общината ще осигури допълнително 1,6 млн.лв. за локалната улична мрежа, обслужваща Северната скоростна тангента.

Продължава модернизацията на градския транспорт, като ще бъдат закупени 13 нови трамваи и 30 нови автобуси. “Столичен автотранспорт” ще започне процедура за закупуване на още 120 автобуса на природен газ, съобщи кметът.

За 2017 г. са предвидени основни ремонти на трамвайни трасета по бул. “Цар Борис Трети”, ул. “Каменоделска”, както и довършване на трамвайното трасе по бул. “България”.

Инвестициите в изграждането на третия лъч на метрото са в размер на 243,6 млн.лв. като 20 млн.лв. са средствата, които Столичната община предоставя от собствените си приходите. През тази година продължава строителството на седемте метростанции от третия лъч на метрото. Започва изграждането на още пет нови станции на бул. “Владимир Вазов” и в кв. “Овча купел” при Околовръстния път в “Горна баня”.

За детски градини и училища са предвидени 43 млн.лв. като това включва изграждане на четири изцяло нови детски гради, две в район “Витоша”, една в район “Младост” и една в “Красна поляна”, както и реконструкции и цялостен основен ремонт на две детски градини в “Красно село” и “Сердика”. Планиран е ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в седем училища в районите “Сердика”, “Люлин”, “Подуяне”, “Витоша”, “Красно село”, “Слатина” и “Оборище”.

През тази година започва процедура за енергийна ефективност и ремонт на дворове на 24 детски градини и училища в районите “Красна поляна”, Илинден”, “Надежда”, “Връбница”, “Средец”, за което са предвидени 15 млн.лв. В бюджета са осигурени допълнително 2,7 млн.лв. за ремонт и оборудване на детски ясли, съобщи столичният кмет.

Капиталовите инвестиции в екологията са общо 33,8 млн.лв. за първия етап за възстановяването на Западния парк, първият етап от облагородяване на парк “Въртопо” в “Младост” и ремонт на площада пред НДК. Продължава ремонтът на Зоологическата градина. Над 18 млн.лв. се предлага да бъдат инвестирани в рекултивация на старите депа за отпадъци и за закупуване на нова техника като част от мерките за осигуряване на екологична сигруност. 20 млн.лв. са отделени за отчуждаване на терени, което ще осигури изграждането на големите инфраструктурни обекти, посочи кметът Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ВСИЧКО ОТИВА В СОФИЯ ЗА СМЕТКА НА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!КАТО СТАНЕТЕ 2 МИЛИОНА ЩЕ ВИ ГЛЕДАМ СЕИРА-НЯМА ДА ИМАТЕ ВЪЗДУХ ЗА ДИШАНЕ,НЕЩО,КОЕТО СЕ УСЕЩА И СЕГА,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГИТЕ НУЖДИ НА ЧОВЕКА.ЛУСТРОСАХТЕ Я ТАЗИ СТОЛИЦА И ИЗСМУКАХТЕ СЕЛЯНИЯТА,ВМЕСТО ДА СИ СТОИ НА СЕЛО И ДА ОТГЛЕЖДА АРПАДЖИК И КОКОШКИ,ПРИМЕРНО.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.