На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

София увеличава бюджета с 60 милиона лева, данъците не се вдигат

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичната община ще инвестира 149 млн. лв. за закупуване на нови превозни средства и за развитие на транспортната инфраструктура на града. 54 милиона от сумата са за основни ремонти, изграждане и реконструкции на улици и булеварди. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова при представянето на бюджета на Столичната община за 2017 г.

Бюджетът на София е не само разчет на приходи и разходи, а избор на финансова политика, зад която стоят много ясни приоритети и цели за развитието и промяната на града за постигане на визията, която сме поели като ангажимент към гражданите. Това е развитието на София като зелен и иновативен град, Йорданка Фандъкова.

С промените, направени в комисиите към СОС, проектобюджетът на София за тази година възлиза на 1,328 милиарда лева, което е с над 60 млн. лв. повече от бюджета за 2016 г. Капиталовата програма също се увеличава с 34 млн. лв. и става 435 млн. лв. Налице е увеличение на финансирането по оперативните програми /275 млн. лв./, което е значителен ръст спрямо миналогодишните 195 млн. лв.

36,3 млн.лв. са предвидени за поддръжка и ремонт на квартални улици, като тези средства са с 1,9 млн.лв. повече от средствата за 2016 г. Общината ще осигури допълнително 1,6 млн.лв. за локалната улична мрежа, обслужваща Северната скоростна тангента.

Продължава модернизацията на градския транспорт, като ще бъдат закупени 13 нови трамваи и 30 нови автобуси. „Столичен автотранспорт“ ще започне процедура за закупуване на още 120 автобуса на природен газ, съобщи кметът.

За 2017 г. са предвидени основни ремонти на трамвайни трасета по бул. „Цар Борис Трети“, ул. „Каменоделска“, както и довършване на трамвайното трасе по бул. „България“.

Инвестициите в изграждането на третия лъч на метрото са в размер на 243,6 млн.лв. като 20 млн.лв. са средствата, които Столичната община предоставя от собствените си приходите. През тази година продължава строителството на седемте метростанции от третия лъч на метрото. Започва изграждането на още пет нови станции на бул. „Владимир Вазов“ и в кв. „Овча купел“ при Околовръстния път в „Горна баня“.

За детски градини и училища са предвидени 43 млн.лв. като това включва изграждане на четири изцяло нови детски гради, две в район „Витоша“, една в район „Младост“ и една в „Красна поляна“, както и реконструкции и цялостен основен ремонт на две детски градини в „Красно село“ и „Сердика“. Планиран е ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в седем училища в районите „Сердика“, „Люлин“, „Подуяне“, „Витоша“, „Красно село“, „Слатина“ и „Оборище“.

През тази година започва процедура за енергийна ефективност и ремонт на дворове на 24 детски градини и училища в районите „Красна поляна“, Илинден“, „Надежда“, „Връбница“, „Средец“, за което са предвидени 15 млн.лв. В бюджета са осигурени допълнително 2,7 млн.лв. за ремонт и оборудване на детски ясли, съобщи столичният кмет.

Капиталовите инвестиции в екологията са общо 33,8 млн.лв. за първия етап за възстановяването на Западния парк, първият етап от облагородяване на парк „Въртопо“ в „Младост“ и ремонт на площада пред НДК. Продължава ремонтът на Зоологическата градина. Над 18 млн.лв. се предлага да бъдат инвестирани в рекултивация на старите депа за отпадъци и за закупуване на нова техника като част от мерките за осигуряване на екологична сигруност. 20 млн.лв. са отделени за отчуждаване на терени, което ще осигури изграждането на големите инфраструктурни обекти, посочи кметът Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ВСИЧКО ОТИВА В СОФИЯ ЗА СМЕТКА НА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!КАТО СТАНЕТЕ 2 МИЛИОНА ЩЕ ВИ ГЛЕДАМ СЕИРА-НЯМА ДА ИМАТЕ ВЪЗДУХ ЗА ДИШАНЕ,НЕЩО,КОЕТО СЕ УСЕЩА И СЕГА,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГИТЕ НУЖДИ НА ЧОВЕКА.ЛУСТРОСАХТЕ Я ТАЗИ СТОЛИЦА И ИЗСМУКАХТЕ СЕЛЯНИЯТА,ВМЕСТО ДА СИ СТОИ НА СЕЛО И ДА ОТГЛЕЖДА АРПАДЖИК И КОКОШКИ,ПРИМЕРНО.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.