София ще има общо трасе за трамваи и автобуси до 15 септември

Освен по бул. „К. Величков“, подобни скоростни ленти ще има и булевардите “Възкресение“, “Мадрид“, “Мария-Луиза“

До 15 септември ще бъде готово първото в София обособено трасе за трамваи и автобуси. Това ще улесни придвижването на градския транспорт в района и ще направи по-бързо придвижването с него. „Предвиждаме до 15 септември обособеното трасе и пероните да бъдат завършени“, каза зам.-кметът на София Евгени Крусев. Планира се следващите подобни трасета да бъдат при бул.“Възкресение“, бул.“Мадрид“, бул.“Княгиня Мария-Луиза“.

В момента се изгражда четвъртия от общо шест перона за пътниците, които ще ползват градския транспорт в обособеното трасе по бул.“Константин Величков“. По булеварда в участъка от бул.“Възкресение“ до бул.“Сливница“ ще бъде специално обособено трасе с разделителна бетонова ивица и перони за всяка спирка. Спирките са „Св. Св.Петър и Павел“, „Тодор Александров“ и при ул.“Цар Симеон“ ще бъдат за трамваите и автобусите, които минават по бул.“Константин Величков“. При изграждането на перона се прави уширение, така че да се запазят пътните ленти за движение по две във всяка посока. С делинеатори (разделителни елементи) от бетон, с които ще бъде обособено трасето над пътната настилка, ще се възпрепятства навлизането на автомобили върху трамвайните релси.

По бул.“Константин Величков“ преминават автобусни линии - 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – 11, 22, 3. Превозните средства ще се движат по общо трасе и ще спират на общи спирки.

Продължава работата по другите ни обекти. От неделя, 12 август, ще започне подготовката за ремонта на бул.“България“, като от понеделник ще започне реално работата по платното в посока Бояна между бул.“Гешов“ и бул.“Гоце Делчев“. Платното ще е затворено изцяло, а движението ще се извършва двупосочно в другото пътно платно. „Призоваваме хората да използват алтернативни маршрути като бул.“Цар Борис Трети“, бул.“Черни връх“, каза Крусев.

„Възстановяваме движението на трамваите по линия №7. Планира се до началото на септември бул. „България“ да бъде отворен изцяло за движение“, съобщи още зам.-кметът.

От днес, 9 август, започна ремонтът на бул.“Пенчо Славейков“, като се работи по тротоара откъм болницата.

На 11 и 12 август ще бъде затворено за движение кръстовището на бул.“Васил Левски“ при Ректората за 48 часа. За това време строителите ще имат ангажимент да положат нова пътна настилка и от понеделник движението да бъде възстановено. След това строителите продължават работа в посока паметника на Васил Левски. Ще бъдат ремонтирани пътните платна и тротоара откъм сградата на Националната художествена академия.

От понеделник, 13 август, започва реконструкция на бул.“Арсеналски“, където се предвижда движението да бъде само стеснено с една лента в посока. Очаква се ремонтът да приключи до 15 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България