Софи Маринова и Гринго: Сватбата ни ще е в тесен кръг - 1000 човека

- Софи, тази година е юбилейна за теб - 20 години на сцената. Как ще ги отбележиш?

Софи: Много се вълнувам. Вече започнах да се занимавам и с подготовката на концерта ми – “20 години на сцена - Софи Маринова”, който ще бъде на 9-ти декември в зала “Арена Армеец”. Ще има оркестър на живо – “Кристали”, а също така и филхармония, а организатор е “Фреш мюзик”. Мога да кажа, че с Гринго имаме бурно и хубаво лято, не седим на едно място. Певците винаги съчетаваме полезното с приятното и като имаме участия на морето – работим, но ни остава време и за плаж.

- А остават ли плановете ви за сватба през тази година?

Гринго: Засега ни предстоят други работи, иначе постоянно си говорим за сватба - и двамата искаме да има, но в момента все нови клипове и песни правим и не ни остава време.

- Как си представяте сватбеното ви тържество и колко гости планирате да поканите?

С: Още не сме достигнали до тези неща, но ще е в кръга на нормалното..

Г.: В тесен кръг - 1000 човека. (Смее се.)

С.: Той така ме бъзика, че ще е в тесен кръг, защото като гледал моите приятели и роднини и това ще рече - около 1000 души. Много хора има около мен - фенове, приятели, колеги, роднини...

- Вече направихте няколко много успешни проекта заедно, мислите ли за нов дует?

С.: Да, имаме нова песен – “Татуирах твоето име”, много е хубава и мисля, че добре ще се приеме. Даже вече й заснехме клип с Гринго, а също така аз постоянно му участвам в неговите клипове.

- Лесно ли се решихте да създадете ваша продуцентска компания и мислите ли да каните други изпълнители в нея освен синът на Софи - Лоренцо?

С.: Само моя е компанията и засега няма да каним други певци, защото си е главоболие. Ние сме си достатъчни – три звезди.

Г.: Заедно създадохме лейбъла, но сега само Софи го ползва, аз съм при Ненчо Касъмов.

- С какви амбиции е Лоренцо за музикална кариера? Футболът или музиката го влече повече?

С.: Лоренцо сега учи в “Любомир Пипков” акордеон, но това не го спира да си прави клипове и песни. На 10 искаше повече с футбол да се занимава и аз одобрявах, защото там има тренировки и дисциплина, но винаги дълбоко в душата си съм знаела, че ще пее. Честно казано, аз от малък все съм го бутала в музиката и имаме песни, където пеем и двамата, но тогава беше още малък и много се притесняваше, а аз не исках да го насилвам. Като стана на 15 и почна повече да иска с музика да се занимава. Все още малко го е срам, но вече идва с мен и Гринго постоянно на участия и ще се отпусне. Двамата искахме даже му участваме в песента му, но той каза - не искам после да приказват, че ми помагате, но такива приказки са нещо неизбежно. Много се радва Енцо, много е щастлив с новата си песен “В атака”, а и всички роднини и приятели го харесват, особено сега, като пусна и клип. Във видеото участва и едно много красиво момиче – манекенка.

- Софи, ти си известна с това, че не пееш пошли текстове, като някои твои колежки. Как устоя на изкушението да не запишеш песен с такъв текст?

- Ами, не знам как устоях, просто така се получават нещата. Винаги съм казвала, че всеки си отговаря сам за себе си.

- Ако трябва да напишете песен за вашата любов с Гринго, как бихте я озаглавили?

С.: “Бурна любов”, или “Страстна любов”.

Г.: На едно мнение сме и аз щях да кажа - “Бурната любов”.

- Вашата любов наистина е много бурна и страстна. Спомняте ли си първото нещо, което помислихте един за друг, като се видяхте?

С.: Аз първо си помислих, че е надут. (Смее се.) Той иначе е много приказлив и контактен, но тогава не си личеше. При първата ни среща много ми хареса, когато Гринго си съблече якето и видях ръцете му, покрити с татуси. Какви яки ръце има! И какви татуси! (Смее се.) Помня, че тогава си направихме и обща снимка, а и когато той ме гушна, аз буквално си легнах на ръцете му.

Г.: Мога ли да разкажа за второто ми впечатление от Софи. То беше, когато се срещнахме в Германия да ги развеждам по магазините там да си пазаруват. Като пресичаме една улица и аз бях точно до нея – хем я пазя, хем й казвам къде са магазините. Тя почти не се оглеждаше и когато тръгна да пресича, за малко една кола щеше да я смачка, но аз в последния момент протегнах ръката си и я хванах за гърдите, без да се усещам, защото гледах да я дръпна, колкото се може по-бързо!

С.: Аз си казах: Мале, този ме хвана за циците! Тоя простак къде ме бара?! Въпреки това отвътре в коремчето ми усетих пеперудките! Помислих си: Леле, този какви големи ръце има, тука ме скърши. (Смее се.)

- Много колоритен речник имаш, Софи!

С.: Да. При Гринго много харесвам, че и той има като моя речник. Винаги съм казвала, че Господ си е събирач – с Гринго много си приличаме, и двамата сме силна натура.

Г.: Като я видях за първи път усетих, че въпреки, че е звезда - е много земна, приказлива и непринудена. Видях я, че си говори с хората и всеки й се натрапва, а аз не съм такъв – не обичам да се натрапвам, ако ще да е на президента! Вече на следващия ден, когато се видяхме в бара и аз усетих пеперудите в стомаха. Като седнахме там и то беше като филм, аз нали играя малко по-студения, но като поръчахме коктейли и си пием и я виждам по едно време Софка ме гледа с влажен поглед. Оглежда ме жената, аз веднага усетих как малко забавя погледа и си викам – Гринго, нещо става! Точно тогава дойде един при Софи и започна да й говори, че имал братовчед, който има много магазини и много я харесвал. Каза й, че искал да се ожени за нея, а аз тогава само се обърнах и му викам: Виж, какво ще ти кажа – Софка с пари и коли не можеш да я впечатлиш, брачед. Трябва сама да го хареса, тя си има всичко!

С.: И аз си казах: Гледай сега, как каза точните думи за мен, този си го харесвам! Онзи вика – пари, коли, но това наистина не ме впечатлява. Мен ми хареса това, че ще имам кавалер в живота си! Гринго знае какво много обичам - ресторанти и хубава храна и така ме впечатли.

Г.: Обича хубава храна, ресторанти, също и още нещо! (Смее се.) Щом сме се били и карали толкова и не сме се разделили - значи сме един за друг. (И двамата избухват в смях – б.а.)

С.: Любовта ни е бурна и страстна. Искам да сме си заедно, да отгледаме снахи, внуци, правнуци.

- А кой от двама ви е по-ревнив и давате ли си поводи?

С.: Досега съм казала, че Гринго не ми дава поводи, но всъщност много дава поводи, на тази тема е отвратителен! (Смее се.) Иначе той е по-ревнив, въпреки че аз не му давам поводи.

Г.: Няма такива работи, не давам никакви поводи, просто при Софка, кое е лошото – например, отиваме някъде и влиза някаква жена и се представя. А тя явно има много силна фантазия и си въобразява, че имам нещо общо с тази жена, нещо, каквото си представя и си вижда само тя и край! Или пък само да кажа - здравей на някоя жена, която е по-брантия и изгорях! Това са поводите! (Смее се.) Хората виждат половинките си с други жени, или мъже и пак си траят, докато не ги хванат, че се целуват, а тя от най-малкото се пали, от едното нищо.

- Прегърнати ли заспивате?

С.: Винаги!

Г.: Един до друг, но тя направо отгоре ми лежи!

С.: Не мога без тялото на Гринго и той не може без моето. Той даже се сърди, като му давам гръб и тогава се обръща и почва да ме гушка.

- А кое е първото нещо, което си казвате сутрин?

С.: Той ми вика любов и аз така! Гринго е ранобудният. Става сутрин да си закусва и после лека-полека започва да се върти около мен и да ме събужда. Понякога аз ставам по-рано и правя чая.

- Романтични ли сте и случва ли ви се често да се скарате?

С.: Честно казано, напоследък нещо не се караме, но при нас не е каране, а спорене. И Гринго и аз сме много романтични, обичаме да пътуваме – утре например сме в Солун, постоянно пътуваме и до Германия, защото майка му и сестра му са там. Аз ще съм много обичана снаха, роднините му много ме обичат, а Гринго ще е зет като мед!

- Планирате ли сватбено пътешествие?

С.: Живот и здраве и на Гринго съм казала да си ме води някъде, но като си с любимия и в гората да си, пак ще ти хареса!

- Вие едва ли ходите точно в гората!

С.: Как, постоянно ходим на рекички, на горички, много обичаме. Животът е хубав!

- Софи, ти вече имаш една прекрасна сватбена рокля, която така и не облече. Сега нова ли ще си поръчваш?

- Разбира се, ще бъда с нова рокля. Нищо старо не искам! Искам нова – да похарчи малко Гринго. Другата си седи в “Романтика”.

- Избрахте ли вече кумовете?

С.: Не, но има доста кандидати, както от колегите, така и от нашите приятели. То е много важно с кумовете да сте си много близки, защото ти стават като втори родители. Накрая сигурно 4-5 кума ще изберем и това е. (Смеят се.)

Г.: Има желаещи и от моята рода.

- Вие не криете, че искате да имате бебе. Има ли вече новини в това отношение?

- Ами, честно казано имам женски проблеми и живот и здраве ще работим пак за бебе. Вече втори път бях бременна от Гринго, но нещо не мога да ги износвам. Добре, че Гринго е до мен и ме успокоява.

- Момче, или момиче предпочитате?

С.: Гринго иска момче, аз момиче, но каквото даде Господ - все е в нашата кошара. По принцип искам момиче, за да стане певица, като мен. Сега Лоренцо, като пее и ми казват – мале, взел е твоят глас, така искам и момиче - да има моя глас.

- Лоренцо как се разбира с Гринго?

С.: Много добре, те са и една зодия - Лъв и си се разбират. Енцо е момче и вече задава много въпроси за гаджета и момичета и Гринго му обяснява, гледам ги настрани си седят двамата и си говорят. Той порасна и вече го е срам от мен да говори на тези теми. Аз искам да науча Лоренцо да е кавалер и той е точно такъв, винаги черпи момичетата.

- Устата още ли ти се сърди, за това, че не отиде с него на турнето в Америка и ще го поканите ли на сватбата?

С.: Няма такова нещо. Някои журналисти много пишат измишльотини. Не е вярно, че с Устата вече няма да си говорим и че няма да го поканя на сватбата.

- Успяват ли да те ядосат различните слухове и писания по твой адрес?

С.: Понякога вдигам нерви от това, което са искали. Скоро бяха написали, че меря пачки с Лили Иванова и бяха сравнявали гласовете ни - колко октави има тя, колко аз! Защо ме сравняват с Лили, като аз умирам за нея и винаги казвам, че тя е лицето на България в професионалните неща. Обожавам Лили!

- Вярвате ли, че връзката между вас двамата е съдбовна?

С.: Да, с него често си говорим, че е съдба. Дори и двамата имаме бенка на едно и също място – на китката.

- За какво се молите?

Г.: Аз всеки ден се моля на Господ да сме живи и здрави ние и околните покрай нас и да сме си вечно заедно, да не ни разделя Господ. Аз съм изгубил доста хора от семейството си и знам каква е болката.

С.: И аз се моля за същите неща.

- Любимата ви мисъл?

С. и Г.: Винаги напред, никога назад!

Коментари

Задължително поле