Борис Бонев: Нормално е партията с най-много мандати да има председател на СОС

15 души загинаха при експлозия в китайска мина

Корнелия Нинова: Няма да подавам оставка Тези 50 човека, които ми поискаха оставката, се оказаха 21, заяви лидерът на БСП

Проф. Димитър Иванов: Дебатите за брекзит през последните 3 години парализираха британската политическа система

Украйна отхвърли предложения от „Газпром“ нов договор за транзит на газ

ТОП университет по приложни науки от Холандия идва на гости в София

Премиерът инспектира изграждането на участък от магистрала „Хемус“ (ВИДЕО)

Платна на Светлин Русев и Нерон на търг днес Стартира първият фонд за инвестиции в изкуството у нас

Прокуратурата и ГДБОП разбиха група за производство за фалшиви документи

Сухопътните войски отбелязват своя празник

Децата, приети в болница с хранително отравяне, са в добро състояние

Израелската ПРО прихвана четири ракети, изстреляни от Сирия

Рядък син диамант беше продаден за близо 15 млн. долара

САЩ: Израелските селища на Западния бряг не са незаконни

Вижте какво ще е времето днес

„Социалдемократическата партия“ на България поздрави „Социалдемократическия съюз“ на Македония за дадения им мандат за съставяне на правителство

На 08.06.2017 г. Изпълнителният съвет на „Социалдемократическата партия“ на Република България изпрати поздравителен адрес на „Социалдемократическия съюз“ на Македония за дадения им мандат за съставяне на правителство и приветства председателя на СДСМ Зоран Заев за избирането му за министър-председател на Република Македония, с пожелания за крепко здраве, воля и мъдрост в изпълните на важните и отговорни задачи като премиер.

Това съобщиха от СДП.

ИС на СДП изрази пожелание за просперитет и благоденствие на македонския народ и по-скорошното му приобщаване към големия общ дом на Европейския съюз.

Поздравителният адрес е подписан от председателя на СДП Тодор Барболов.

 

Пълният текст на поздравителния адрес:

До г-н Зоран Заев
Председател на „Социалдемократически съюз“ на Македония

Уважаеми, г-н Заев,

Ръководството на Социалдемократическата партия (СДП) на Република България Ви поздравява за избирането Ви за министър председател на Република Македония.

Надяваме се, че този избор ще допринесе за подобряване отношенията между нашите братски народи и издигането им на качествено ново равнище, отговарящо на съвременните европейски ценности. Според нас, подобряването на ситуацията на Балканите е наше общо дело, в което социалдемократите играят важна роля. Реализирането на това свято дело, изисква засилване на контактите между социалдемократическите формации на Балканите и най-вече, между нашите две партии. Предприемането на стъпки в тази посока е особено належащо в настоящия, исторически момент.

Искрено желаем просперитет и благоденствие на македонския народ и по-скорошното му приобщаване към големия общ дом на Европейския съюз.

На Вас лично желаем крепко здраве, воля и мъдрост, за да изпълните с чест поставените Ви важни и отговорни задачи като премиер.

Тодор Барболов
Председател на СДП на Република България
София, 07.06.2017 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.