Социален павилион откриха на Главната в Пловдив

Даряват на хора с увреждания парите от продажбата на ръчно изработени сувенири

Първият социален павилион в Пловдив бе открит на Главната улица край площад „Стефан Стамболов” в града под тепетата в непосредствена близост с 13-метровата елха, чиито светлини бяха запалени в петък вечер лично от кмета Иван Тотев.

Социалният павилион ще се помещава в сглобяема дървена къщичка, откъдето в периода от 1 декември 2017 до 10 януари 2018 г. с благотворителна цел ще се продават ръчно изработени от потребители на социални услуги артикули – картички, сувенири, декорации за дома, керамика и свещи. „Този своеобразен павилион в социалните си измерения осигурява, на първо място, удовлетворение за възрастните и децата, изработили артикулите, че те са популяризирани, харесани и закупени от много по-широк обществен кръг. От друга страна, се надяваме да бъдат постигнати и много по-високи финансови резултати от тази социална кауза, като набраните допълнително средства, ще могат да се ползват от общинските социални услуги и институции за разширяване възможностите за социална интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в програмите за арт-терапия”, коментира от дирекция „Социална политика” към Община Пловдив.

Посетителите на социалния павилион ще могат да проследят процеса на издухване на стъклото в ежедневните демонстрации от майстор по стъклодухане, а изработените на място изделия, се предлагат за продажба с благотворителна цел в полза на „Ателие за стъклени вълшебства” към Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Свети Врач” в Пловдив за провеждане на арттерапия, която създава умения за работа на уязвими групи хора с увреждания. Ще се продават три групи стъклени изделия със собствен дизайн и уникалност – бижута, сувенири и елхови украшения и коледна украса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини