Социалистите от Пловдивска област: Това, че не сме съгласни с решения на националното ръководство, не ни прави привърженици на ГЕРБ!

„Това, че не сме съгласни с решения на националното ръководство, не ни прави привърженици на ГЕРБ!”, декларираха общински съвети на БСП от Пловдивска област. В декларации и лични становища социалистите от региона изразяват своята подкрепа за решението на Областния съвет на БСП-Пловдив да получат стенограмата от заседанието на Националния съвет на Партията от 14 октомври.

Според тях това ще даде отговор на повдигнатите в обществото въпроси относно позициите на членовете на НС на БСП. Социалистите в Пловдивско считат, че все повече се налага еднолично управление в партията, като решенията се съобщават чрез медиите, а след това се налагат. Според тях последният пример за това е свикването на заседание на Конгреса, за чието провеждане и дневен ред отново са научили от медиите.

В декларация на БСП-Стамболийски се твърди, че местните социалисти са против разделението в партията на групи и взаимното им настройване против една друга и допълват, че никой председател досега не си е позволявал да поставя разделителни линии в БСП. „Ако на предстоящия конгрес не се приемат някои от предложенията на ръководството, това означава ли, че и делегатите ще бъдат заклеймени и противопоставени на членовете”, питат социалистите от Стамболийски.

Към това становище се присъединяват и организациите от Калояново, които искат да знаят имало ли е на заседанието предложение за вот на недоверие към ГЕРБ и защо то не е било обсъдено. Кога БСП ще стане наистина опозиция, а няма да се занимава единствено със скандали, питат те.

„Къде са допитванията по важните теми, които бяха обещани? Свикването на Конгреса не може да замени допитването до социалистите, защото в тези кратки срокове няма как да има обсъждане на материалите, няма даже да могат да се прочетат от делегатите. Открит е въпросът дали точно на Конгрес трябва да се обсъждат точки от плана на Националния съвет”, коментират социалистите от Пловдивска област.

Те декларират подкрепа и застават твърдо зад своя областен лидер Георги Гергов и изказаното от него мнение, че „най-важно е единството в БСП и е недопустимо да се прокарват разделителни линии между членовете на партията, защото голяма част са такива от дълги години и са доказали своите качества и лоялност”. А това, че не са съгласни с решения на ръководството не ги прави привърженици на ГЕРБ, категорични са социалистите от Пловдив и региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика