Социалните: Майката, която изостави бебето си, не е търсила помощ

Мария Иванова, която  изостави 3-месечния си син Александър в градинка в столичния квартал „Младост”, не е търсила помощ от социалните служби. Това обяви в пред БТВ Емил Тодоров от дирекция „Закрила на детето” към Агенцията за социално подпомагане. Ако беше потърсила помощ, ние щяхме веднага да реагираме, уточни той.

Мария поиска вчера да си върне детето, но призна, че ще има и нужда от помощ – най-вече финансова, за да се грижи за него.

Тодоров повтори отново, че социалните работници трябва да проверят има ли капацитет Мария да се грижи за детето си, преди да решат дали да й го върнат.

Александър в момента е в болница и ще се търси вариант да бъде настанен при роднини, след като бъде изписан, каза още Тодоров.

Според Мария Чомарова, психотерапевт в асоциация „Анимус”, в момента за детето е много важно да е с майка си и то е травмирано от раздялата с нея. „Анимус” може да окаже пълна подкрепа на Мария – да не е сама в отглеждането на Александър, да й съдейства да си намери работа, уточни Чомарова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България