Социалните следят под лупа родителите на детето, което падна от втория етаж в Пловдив

Социалните служители в Пловдив започват проверка дали родителите на детето, което падна от втория етаж на дома си, системно са употребявали алкохол.

Малка Дария, която беше приета с тежка черепно-мозъчна травма в УМБАЛ „Свети Георги“ вече е изведена от интензивния сектор и няма риск за живота й. Състоянието на момиченцето, което е на годинка и три месеца, вече се подобрява, заяви директорът на Дирекция „Социално подпомагане“-Пловдив Надя Танева по Радио Пловдив.

Детето пострада в петък вечерта след падане от втория етаж на жилище на улица „Хаджи Димитър“, тъй като е оставено без надзор. Установено е, че бащата е бил с 1.91 промила алкохол в кръвта, а майката с 1,17. Социалните вече работят със семейството на детето.

Директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева заяви, че към момента не може да се каже дали малката Дария ще бъде изведена от семейството си. "Не мога да ви дам категоричен отговор – дали Дария след изписването й ще бъде реинтегрирана в семейството си или ще бъде под мярка на закрила", заяви Танева.

В момента детето е в болницата с майка си, а бащата всекидневно го посещава в лечебното заведение. С родителите вече работи екип от специалисти на „Социално подпомагане“. Надя Танева заяви, че от проучването извършено до момента се оказва, че за малката Дария са били полагани всички необходими грижи.

"Ние следим под лупа семейството. От проучването, което е направено през последните два дни, ние можем да го определим като инцидент. Но след седмица или две, когато вече по-обстойно сме проучили нещата, тогава вече ще преценим – дали това е еднократно или е практика в семейството да се употребява алкохол", коментира още Надя Танева.

Отдел "Закрила на детето" проведе среща с бабата на Дария по майчина линия и сестрата на майката. Те са изразили абсолютна готовност при необходимост да полагат грижи за детето.

Коментари

Задължително поле