Социалният патронаж в Куклен с ново кухненско оборудване за 30 000 лв.

Домашният социален патронаж на територията на Община Куклен е вече с ново кухненско оборудване за стойност 30 000 лв., похвали се кметицата Мария Белчева.

oborudvane_socianel3

Обзавеждането включва важни уреди и техника, необходими за предоставяне на качествена услуга от социалното заведение. За целта са закупени фризер, хладилник, аспиратор, фритюрници и електрическа печка на три нива и такава с 6 квадратни плочи. Сред уредите са 2 електрически скари, три 15-литрови тенджери, професионален миксер, зеленчукорезачка и други кухненски приспособления и уреди. Новото оборудване е осигурено благодарение на проект „Закупуване на оборудване и обзавеждане за домашен социален патронаж в гр. Куклен”, финансиран с 27 хиляди лева от фонд „Социална закрила” към Министерство на социалната политика и съфинансиран от Община Куклен с 3000 лева.

Преди година в Куклен работа започна и първата млечна кухня. В нея се предлагат 3 хранения – супа, основно и десерт за деца до 3-годишна възраст. „Таксата, която заплащат родителите, е в размер на 1,20 лв., като остатъкът се доплаща от общинския бюджет”, коментира кметът на Община Куклен Мария Белчева. Млечната кухня се помещава в сградата на детските ясли, където родителите вече получават храната след предварително направени заявки. Оборудването за млечната кухня и материалите, с които се извърши ремонта на помещението, са осигурени от КЦМ АД, а дарената сума е в размер на 9000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони