3-годишно дете е с комоцио след удар от кола в Разград

Ангел Джамбазки, ВМРО: Скандалът с апартаментите не би трябвало да се отрази на управлението

Всички пътници са спасени от повредения норвежки круизен кораб, 11 души са ранени

Георги Свиленски: Скандалът с имотите не дойде от България

Елена Йончева: Настояваме не само за оставката на Цветанов, но и за напускането му от българската политика

НАТО потвърди плановете си за изграждане на склад за американско военно оборудване в Полша

Проф. Христо Пимпирев: Антарктида е бъдещето на човечеството ни

“За няколко лайка повече” е темата, по която пишат бъдещите журналисти (СНИМКИ)

Нови материали от „Годзила: Кралят на чудовищата“ Филмът крачи към кината с гигантски стъпки

Александър Балабанов: Какво става в Малката България? Каквато и да е реч на министър-председател – трябва да завърши с ръкопляскания

Генералният секретар на ООН: Над 130 души са убити при нападение над село в Мали

Демонстрациите на „жълтите жилетки“ в Париж приключиха мирно

Томислав Дончев: Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети Българинът е много чувствителен към имотното състояние и поведението на политиците, заяви вицепремиерът

Eйми Адамс сключва сделка с HBO Актрисата е една от най-търсените звезди на пазара

Футболист си взе белята с Rolls-Royce Резерва на „Реал“ (Мадрид) търпи критики заради лимузина за 350 000 евро

Социалният патронаж в Куклен с ново кухненско оборудване за 30 000 лв.

Домашният социален патронаж на територията на Община Куклен е вече с ново кухненско оборудване за стойност 30 000 лв., похвали се кметицата Мария Белчева.

oborudvane_socianel3

Обзавеждането включва важни уреди и техника, необходими за предоставяне на качествена услуга от социалното заведение. За целта са закупени фризер, хладилник, аспиратор, фритюрници и електрическа печка на три нива и такава с 6 квадратни плочи. Сред уредите са 2 електрически скари, три 15-литрови тенджери, професионален миксер, зеленчукорезачка и други кухненски приспособления и уреди. Новото оборудване е осигурено благодарение на проект „Закупуване на оборудване и обзавеждане за домашен социален патронаж в гр. Куклен”, финансиран с 27 хиляди лева от фонд „Социална закрила” към Министерство на социалната политика и съфинансиран от Община Куклен с 3000 лева.

Преди година в Куклен работа започна и първата млечна кухня. В нея се предлагат 3 хранения – супа, основно и десерт за деца до 3-годишна възраст. „Таксата, която заплащат родителите, е в размер на 1,20 лв., като остатъкът се доплаща от общинския бюджет”, коментира кметът на Община Куклен Мария Белчева. Млечната кухня се помещава в сградата на детските ясли, където родителите вече получават храната след предварително направени заявки. Оборудването за млечната кухня и материалите, с които се извърши ремонта на помещението, са осигурени от КЦМ АД, а дарената сума е в размер на 9000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.