Спад на катастрофите в Шуменско с 34%

Пътни полицаи написали с 10 000 повече глоби

С 34% е намалял броя на пътните произшествия в Шуменско тази година спрямо предходната - за 11-те месеца на годината са 633 катастрофи срещу 959 за м.г. Загиналите са 21, през предходната година жертвите по пътищата са били 23. Една от причините за намаляване на пътните инциденти е превенцията, отчете директорът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим. Äèðåêòîðúò íà ÎÄÌÂÐ-Øóìåí ñò.êîìèñàð ßë÷úí Ðàñèì И напомни, че в Шуменско бяха проведени три успешни акции по пътна безопасност - по своя инициатива дирекцията изготви листовки за първолаци и техните родители, издаде книжка с пътните санкции, раздава и брошури на водачите срещу ползването на GSM-и и писането на съобщения при шофиране.

Освен това, пътните полицаи също са засилили контрола и са издали с 10 000 броя повече актове и фишове през настоящата година. През 2016 г. са санкционирани 29 000 водачи, а през тази до ноември в превишена скорост, неспазване на знаци, отнемане предимство на пешеходци, неправилно паркиране и други са уличени 39 000.

През годината са станали 2 138 престъпления, почти колкото миналата. Разкриваемостта им е 55,85% при 52,1% за м.г.

Няма неразкрити тежки престъпления в Шуменско. Хванати са извършителите на всички 14 грабежа и на единственото убийство, което вече влезе и в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България