Спасени туристи избягаха от болница

Снимка: Архив

Спасените в среднощната акция край Смолян мъж и жена си тръгнали от болницата, преди полицаите да успеят да ги разпитат.

От болничното заведение в родопския град, където се твърдеше, че са настанени за наблюдение със замръзнали крайници, съобщиха, че при тях няма подобни пациенти. “Преди малко говорих с колегите от районното полицейско управление, които ми потвърдиха, че не са успели да говорят с тях, тъй като не са ги открили в болницата”, коментира говорителят на ОД на МВР-Смолян Цветелина Черкезова и допълни, че двамата вероятно са избягали.

Допуска се, че 43-годишният мъж от Пловдив и 33-годишната жена от Кюстендилско може да са съобщили фалшиви имена и регион на местоживеене.

Около 19,30 ч в сряда бил получен сигнал, че има изгубени в горски масив на екопътеката Смолян - Могилица. Вследствие на това е била организирана спасителна акция, благодарение на която ги намерили премръзнали. Впоследствие са откарани в смолянската болница, където им е оказана първа помощ, и са настанени за лечение и откъдето вече следите им се губят.

Разходката на двамата туристи започнала в района на затворническото общежитие в Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България