Спасителите в Мексико предполагат, че има живи хора под отломките на най-малко още 10 сгради в столицата

Три денонощия след опустошителното земетресение в Мексико спасителите предполагат, че има живи хора под отломките на най-малко още 10 сгради само в столицата Мексико сити.

Над 700 души военни, полицаи и доброволци се борят с времето в опит да спасят оцелели под руините, но надеждите угасват с всеки изминал час.

Трусът взе над 280 жертви, най-много в столицата – 137.

Повече от денонощие спасителите издирваха 8-годишно момиченце, затрупано живо в останките на училище „Енрике Ребсамен“ в Мексико сити, а историята прикова вниманието на цяло Мексико. Оказа обаче се, че въпросната Фрида София всъщност не съществува.

Първоначално медиите съобщаваха, че спасителите са дочули гласа на живо момиче, че името му било Фрида София и че то казало, че имало още затрупани, но живи деца. Сега обаче властите потвърждават, че е известна съдбата на всички ученици, учили в рухналото училище, предаде АП.

„Сигурни сме, че всички деца от училището са или починали, или са у дома си, или са в болници“, заяви по телевизията зам.-министърът на военноморския флот Анхел Енрике Сармиенто, ръководещ спасително-издирвателните операции. Той каза, че 11 деца са били спасени от рухналата сграда, загинали са 19 деца и шестима възрастни. Под отломките на сградата обаче имало жив възрастен човек и спасителите се опитват да го извадят.

Информациите за живо дете под отломките привлече вниманието на цяло Мексико и отклони вниманието от други спасителни операции, отбелязва АП. Министерството на военноморския флот се извини на хората за невярната информация, предаде Ройтерс.

Междувременно, в знак на съпричастност, емблематичната за Ню Йорк сграда „Емпайър стейт билдинг“ беше осветена в цветовете на Мексико и на карибските страни, засегнати от ураганите в последните седмици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка