Спасители извадиха горски, паднал в пещера край Чипровци

Снимка: Архив

Мъжът престоял два дни в планинската дупка

Горски служител, паднал в дълбока пещера в района на Чипровци, е спасен при акция на служители на МВР в Монтана. Човекът няма сериозни наранявания, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Анатоли Н./55 г./ – служител на горското стопанство в Северозападния Балкан излязъл на 1 май на пикник в района на село Превала. Мъжът бил сам и в местността Мишин камък влязъл в пещера, подхлъзнал се и паднал в дълбок 6 метра кладенец. Два дни горският не можал да се измъкне от дълбоката дупка, нито да потърси помощ. Кметът на селото подал сигнал за изчезналия служител и 15 души – полицаи , ловци и доброволци започнали претърсване на района. Местни жители споделили, че преди изчезването си горският е бил видян да пие ракия в селската кръчма. В четвъртък към 13,15 часа издирвачите открили горския и два екипа на сектор „Специализирани оперативни дейности“ пристигнали на мястото и го измъкнали от пещерата по алпийски способ с помощта на въжета.

При изваждането човекът е бил в адекватно състояние, без видими наранявания, казаха от полицията. Горският служител е бил пренесен от спасителите до екип на Центъра за спешна помощ в Монтана и е транспортиран в областната болница. Изясняването на случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България