Спасители и областен управител измъкнаха четири автомобила и петима души, попаднали в снежен капан в Павликенско

Снимка: Архив

Спасителни екипи от пожарникари, служители на Пътното управление, както и областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев са спасили в неделя късно вечерта петима души, които пътували с четири автомобила, но попаднали в снежен капан в отсечката по пътя от Павликени към Велико Търново.

Потърпевшите били блокирани от двуметрови преспи и се наложило да чакат екип на пожарната в Павликени и специализирана техника, която да ги освободи от блокадата. За инцидента незабавно били уведомени губернаторът и кметьт на Павликени инж. Емануил Манолов.

"Докато се връщахме от Павликени към Велико Търново, внезапно се изви ураганен вятър и образува големи навявания. Пътят стана непроходим, а когато решихме да се върнем обратно, вече огромни преспи затрупаха и трасето към Павликени", сподели Даниел Бурмов от Велико Търново.

Следващите три автомобила след неговата кола също попаднали в снежната блокада около 20 ч. в неделната вечер. Бедстващите хора са подали 5 пъти сигнали на телефон 112.

Бурмов бил с високопроходим джип и за да не замръзнат той и спътникът му, се принудили да изчакат спасителните екипи при работещ двигател на колата. Същия ден двамата ходили до павликенското село Сломер по делова работа, за да вземат важни документи. На отиване преминали безпроблемно от Велико Търново по главния път, но вечерта мразовитият и силен вятър натрупал за минути огромни преспи, които ги отрязали от света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България