Спасиха група деца и придружителката им, загубили се в планината

Пожарникар ги пренесъл на гръб през корито на река

Пожарникари и полицаи от РУ на МВР-Септември са спасили група от 10 деца на възраст между 7 и 10 години, които се загубили заедно със своята придружителка в Родопите в близост до пазарджишкото село Варвара в понеделник вечерта, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР-Пазарджик.

26pl4008-3

 

Сигналът за изпадналите в беда малчугани бил подаден малко след 20.30 часа от ръководителката на групата, която се обадила на спешен телефон 112, за да съобщи, че не могат да намерят пътеката за връщане от местността Равно боре към селото и са се озовали в дере близо до река Чепинска, от което нямало изход и се налагало да преминат през реката, която била доста пълноводна. Веднага в РУ на МВР-Септември бил сформиран екип от пожарникари и полицаи, които незабавно потеглили към оказаното място. В операцията се включили лично началникът на противопожарния участък и шефът на Районното полицейско управление, които преценили откъде е най-безопасно да пренесат на гръб през коритото на реката децата.

Периметърът бил осветен с прожектори и обезопасен с въжета. Един от служителите на местното противопожарно звено пренесъл на гръб безопасно всичките 10 деца през коритото на реката. Малко след полунощ всички малчугани се прибрали невредими по домовете си, където ги чакали притеснените им и силно уплашени родители, баби и дядовци, при които някои от тях били дошли на гости за лятната ваканция от други градове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България