Спасиха двама ловци, изгубени в гората

Снимка: Архив

Спасителна акция за издирване на двама изгубени ловци в гората край село Бяла река, община Върбица, приключи успешно, съобщават от полицията. Издирването започнало след приет сигнал в дежурната част на Пожарната в Шумен към 21:44 часа в събота, когато било съобщено, че двама ловци, които били на излет край село Бяла река, се загубили в гората. Към мястото, описано в сигнала са насочени екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен. Малко след 03:30 часа издирването било прекратено, заради гъста мъгла и проливен дъжд.

Спасяването продължило в ранните сутрешни часове в неделя. На помощ на спасителите се притекли ловци и опитни горски служители. Тази сутрин е установена връзка с тях чрез мобилен телефон. Мъжете съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10:30 часа днес до тях са стигнали спасителните екипи.

В добро общо състояние са, ще им бъде извършен медицински преглед. В акцията по спасяването са участвали около 80 души, между които ловци от дружинката на село Бяла река, горски служители и пожарникари.

Директорът на РДПБЗН-Шумен и ръководител на спасителната операция комисар Иван Иванов благодари на всички, които са се отзовали и са оказали помощ при издирването на ловците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България