Спасиха живота на двама от тежко ранените в Хитрино

Животът на двама от тежко ранените при взрива в Хитрино вече е вън от опасност. Това съобщи доц. Ивайло Въжаров, началник на Военноморската болница във Варна. В събота там бяха докарани една жена и четирима мъже.

Спасените са мъже, единият е стрелочникът на гара Хитрино Ирфан Хасан. Въпреки че състоянието на двамата пациенти е стабилно, те ще останат в реанимацията, защото още са в тежък психически шок, а им предстои дълъг период на лечение, поясни доц. Въжаров. Според него най-тежко е положението на жената, която е с 30% изгаряния и отровени от дим дробове и на 21-годишно момче.

То бе докарано късно вечерта в събота със съчетана травма и сериозно увреждане на белия дроб. Двамата са в медикаментозна кома, лекарите продължават да се борят за живота им. В реанимация, в тежко, но стабилно състояние, са и двете жени с черепно-мозъчни травми, които бяха настанени в УМБАЛ "Св. Марина".

Ден след трагедията в Хитрино от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна съобщиха, че образуваното досъдебно производство е за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и големи имуществени щети, вследствие на умишлено нарушаване на правилата в жп транспорта.

Наказанието за това е от 5 до 20 г. лишаване от свобода. До момента няма лица с повдигнати обвинения. Следователи вече са разпитали ранения стрелочник, както и тримата машинисти на дерайлиралия товарен влак. Те са Владимир Петров, Радослав Стоянов и Димитър Ангелов, установи "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България