Спасиха лисица, заклещила се в жилищен блок в Монтана

Спасители от Монтана помогнаха да оцелее на лисица, влязла в жилищен блок в областния град и попаднала в беда, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Куриозният случай е станал в понеделник през нощта в жилищния квартал „Пъстренците” в Монтана.

Изгладняла лисица решила да си потърси храна из покрайнините на града край река Огоста и тръгнала по улиците. На бул. Александър Стамболийски”, съзряла отворен жилищен блок, хитрушата влязла, надигнала се на лапи, за да погледне през прозореца на входната площадка и се заклещила. Опитите на лисаната да се измъкне сама от капана не успели.

На сутринта, дочули скимтенето на дивото животно, обитатели на блока подали сигнал за злополуката и на мястото пристигнал екип на сектор „Специализирани оперативни дейности”. Униформените успели внимателно да освободят лисицата, а след това я пуснали невредимо в храсталаците край комплекса. „Спасявали сме какво ли не – кучета и котки от дървата и дупки, кози и магарета, паднали в кладенци, но на лисица в жилищен блок ни се случва за първи път да помагаме!”, споделиха специалистите.

Същия ден по обед спасителите били вдигнати на крак за смок, влязъл в железарски магазин в ломското село Ковачица. Помещението е било щателно претърсено, но смокът не е открит. Магазинът е бил поръсен с препарат против влечуги, казаха от полицията.

Коментари

Задължително поле