Спасиха от ампутация крака на 65-годишен диабетик с матрично-ритъмна терапия в Пловдив

Само преди 6 месеца 65-годишният диабетик от варненското село Слънчева Неделчо Петров е на път да изгуби левия си крак заради гангрена, а днес играе дори ръченица. На 5 декември 2016 г. го чакали да постъпи във Военномедицинска академия във Варна, където на другия ден трябвало да му ампутират крака до под коляното, но вместо това той потегля към Пловдив, след като приятел на сина му го насочил към център "Гарабитов", за да пробва като последен шанс прилаганата там матрично-ритъмна терапия (МаРиТе). Неделчо Петров се обадил на лекуващия го хирург д-р Христо Михайлов и му казал: "Майка ме е родила с 2 крака, така и искам да си отида от този свят. Затова ще пробвам още една терапия."

Неделчо Петров, който от години страда от диабет, получава гангрена, а заради острата гнилостна инфекция се налага през март 2016 г. да му ампутират безименния пръст на левия крак, а после и палеца. Но процесът на гниене не спира и гангрената стига петата и глезена. Диагнозата е диабетно стъпало - инфекция на кожа, подкожие и кости, тежък флегмон на подбедрица и ходило, увреждане на съдовете и кръвоснабдяването. Преди да се реши на наложителната ампутация възрастният мъж от село Слънчево решава да си даде последен шанс.

И вместо на операционната маса във Варна ляга на масажната в Пловдив, за да му направят процедура с "Матрикс" - механично-магнитен резонатор, създаден от немския учен д-р Улрих Рандол. Апаратът е признат в Европа за медицинска техника, а с него д-р Рандол спасява от ампутация засегнатите от гангрена, вследствие на диабет, пръсти на краката на световноизвестния изследовател на водата д-р Масару Емото. Случаят с Неделчо Петров обаче е още по-тежък, тъй като трябва да се спасяват ходилото и подбедрицата.

"Матрично-ритъмната терапия стимулира лимфния дренаж и кръвотока, подхранихме тъканта, за да може тялото по естествен начин да се възстанови. С масажа на вибриращия апарат започна изчистване на крака от секретите, които нямаше как по-друг начин да бъдат изведени от тялото. МаРиТе действа 8 см в дълбочина и буквално като с метла изчиства отровата", обяснява Иван Гарабитов, обучен лично и сертифициран от д-р Рандол и един от първите прилагащи терапията в България. Неделчо Петров вече ходи без патерици и продължава да се възстановява във Варна със специализирани терапии във ВМА.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве