Турски полицай стреля по колега, а след това в себе си, след спор

Росен Желязков: Досега в Европейския парламент не е имало прецедент, какъвто има с пакет „Мобилност“ 1 Според министърът се спекулира по темата

Масови арести след атаки срещу роми в Париж

Красимир Каракачанов: Не мисля, че скандалът с апартаментите ще разклати властта

Главният прокурор на Турция и заместничката му в музей „Етъра” опитаха как се тъче

Нова водна стена, пейки и осветление на площад „Гарибалди“ Предстоят довършителни дейности по озеленяването

Възпоменание пред Паметника на Одринската епопея в Деня на Тракия (СНИМКИ)

Административният капацитет в България сe е подобрил с над 4% Това сочат резултатите от национално проучване „Индекс на административния капацитет на държавната администрация” на Стопанска академия

Апелативният съд обяви за решаване дело за пране на пари срещу трима сливенци

Това ли наричате футбол?

Пламен Таушанов, БАЗП: Над 15 000 българи умират годишно заради замърсяването на въздуха

Мария Захарова: САЩ трябва да спрат да тормозят венецуелския народ със санкции

Момчета потрошиха площадка, камери ги записаха

Англия с жалба до УЕФА, заради маймунски звуци

Обезопасяват парка „Борово око” в Търговище По предписание се премахват стари дървета и се засаждат нови видове

„Спасяват” хора след авиокатастрофа в Монтана

Пожарникари, спасители и полицаи ще търсят и спасяват хора, „пострадали” при тежка самолетна катастрофа край Монтана. Мащабната операция, в която ще участват над 200 служители, е част от от учението „Търсене и спасяване при авиационни произшествия и ликвидиране на последиците от тях”, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”в МВР.

Тренировката ще се проведе от 23 до 25 ноември на учебно-тренировъчния комплекс „Център за професионална квалификация” край Монтана. Според сценария пътнически самолет пада в града, срива административна сграда, предизвиква жп катастрофа и верижен сблъсък на автомобили с опасни вещества на магистрала, разрушава и речна дига.

Заедно с пожарникари, спасители, полицаи и жандармеристи в операциите ще се включат Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” към Министерството на транспорта, Института за космически изследвания и технологии при БАН, Риск-Спейс-Трансфер – Офис за трансфер на аеро-космически технологии, Националната следствена служба, Българския червен кръст, Дирекцията „Комуникационно-информационни системи” на МВР, спешни медици и доброволци от Монтана и Вълчедръм.

Целите на тренировката са да провери степента на подготовка и да повиши готовността на служителите на основните части на Единната спасителна система у нас за реагиране при авиационни произшествия. Учението край Монтана е финал на серия от занятия, разиграни вече в цялата страна. В центъра край Монтана ще се проведе и семинар на тема „Управление на силите и средствата на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.

uchenie_montana2016c

uchenie_montana2016b

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.