Среща между Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Част от инфраструктурата на „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит

МОН: В 161 училища в страната не се учи днес заради повреди в отоплителните инсталации и висока заболеваемост

Лиляна Павлова ще открие събитието „Светът през 2018“ в София

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня Обвинението е за престъпление по служба

Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

„Спасяват” хора след авиокатастрофа в Монтана

Пожарникари, спасители и полицаи ще търсят и спасяват хора, „пострадали” при тежка самолетна катастрофа край Монтана. Мащабната операция, в която ще участват над 200 служители, е част от от учението „Търсене и спасяване при авиационни произшествия и ликвидиране на последиците от тях”, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”в МВР.

Тренировката ще се проведе от 23 до 25 ноември на учебно-тренировъчния комплекс „Център за професионална квалификация” край Монтана. Според сценария пътнически самолет пада в града, срива административна сграда, предизвиква жп катастрофа и верижен сблъсък на автомобили с опасни вещества на магистрала, разрушава и речна дига.

Заедно с пожарникари, спасители, полицаи и жандармеристи в операциите ще се включат Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” към Министерството на транспорта, Института за космически изследвания и технологии при БАН, Риск-Спейс-Трансфер – Офис за трансфер на аеро-космически технологии, Националната следствена служба, Българския червен кръст, Дирекцията „Комуникационно-информационни системи” на МВР, спешни медици и доброволци от Монтана и Вълчедръм.

Целите на тренировката са да провери степента на подготовка и да повиши готовността на служителите на основните части на Единната спасителна система у нас за реагиране при авиационни произшествия. Учението край Монтана е финал на серия от занятия, разиграни вече в цялата страна. В центъра край Монтана ще се проведе и семинар на тема „Управление на силите и средствата на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации”.

uchenie_montana2016c

uchenie_montana2016b

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.