Спасяваха пътници при пожар в двигателя на самолета

Мащабната тренировка се извърши през нощта и с жив огън

Авиационно произшествие вдигна на крак летището във Варна. Всъщност се разиграл в пълен и реалистичен сценарий мащабна тренировка с нови елементи на предизвикателство. Учебното занятие по плана за аварийно-спасително осигуряване се извърши след 21 часа в сряда с участието на над 70 служители, съобщиха от пресцентъра на фирмата концесионер "Фрапорт туин стар".

Предвид факта, че 20% от трафика на летище Варна се извършва в тъмната част на денонощието, за първи път пълномащабно учение се провело през нощта. Тренировката стартирала с пожар и за първи път с гасене на жив огън чрез симулатор, който е метален и работи с керосин, бензин и текстилни отпадъци. 45 броя манекени са били използвани за наранени пътници, на които се оказала първа помощ. В учението е била тествана комуникацията между отделните групи, автоматичната система за оповестяване, гасене на пожар, подходът на превозните средства към мястото на "произшествието", евакуация и т.н.

В него са участвали аварийно-спасителните групи на летище Варна, авиокомпания Бългериън Еър Чартър, Летищен център за обслужване на въздушното движение (ЛЦ за ОВД), сектор Пожарна безопасност и спасяване, Гранично полицейско управление, РД „ПБЗН“, Център за спешна медицинска помощ, МБАЛ 'Света Анна-Варна' АД, Български червен кръст и Единна спасителна система 112.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България